Usporiadanie objektov, hĺbka – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Usporiadanie objektov, hĺbka – Java – Fórum – Programujte.comUsporiadanie objektov, hĺbka – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Micho
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
28. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

Potreboval by som poradiť ohľadne tejto veci:

Mám JFrame a v ňom popridávané objekty. Tieto objekty sa potom zobrazujú tak ako boli pridávané a s týmto by som potreboval pomôcť. Ako sa dá dosiahnuť, aby sa mi objekt 1 zobrazoval pred objektom 2 a ten bol zároveň pred objektom 3 a pod...? Ide mi vlastne o hĺbku.

Programujem niečo ako moorhuhn a v ňom sa mi generujú sliepky. A sliepku v popredí teda objekt1 mi prekreslí sliepka v pozadí teda objekt3. Teda jej prejde cez hlavu ale mala by prechádzať za hlavou. Nerád by som to riešil veľkými obklukami, dlhým,neefektívnym a možno nefungujúcim kódom, preto ak Vás môžem poprosiť o radu, budem za každú veľmi vďačný. :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.243.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
28. 1. 2013   #2
-
0
-

Ak nemôžeš použiť nejakú hĺbku level alebo vrstvu tak sliepky prekresli vždy po pridaní novej v poradí akom chceš ... ale keďže program vie pracovať s úrovňou pochybujem že to nemáš k dispoZícii

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.242.–
https://github.com/Flowy
Riso
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 1. 2013   #3
-
0
-

Pri pridávaní komponentov vieš nastaviť "vrstvu" pomocou  frame.add(component, vrstva);

public Component add(Component comp, int index)

Adds the specified component to this container at the given position. This is a convenience method for Container.addImpl.
This method changes layout-related information, and therefore, invalidates the component hierarchy. If the container has already been displayed, the hierarchy must be validated thereafter in order to display the added component.

Parameters:
comp - the component to be added

index - the position at which to insert the component, or -1 to append the component to the end

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.93.–
Micho
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
28. 1. 2013   #4
-
0
-

#3 Riso

a vedel by si mi to prosím ťa nejako vysvetliť? pretože tento príkaz som skúšal a funguje mi len pre hodnoty -1 a 0

potom mi to vypisuje chybu

Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.IllegalArgumentException: illegal component position

a ja by som potreboval aspoň 9 vrstiev :(

ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.243.–
Micho
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
29. 1. 2013   #5
-
0
-

ďakujem veľmi pekne za príspevky, už som to vyriešil, mojím problémom bolo, že som si správne "nespracoval" alebo ako to povedať LayeredPane :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.243.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Podobná vlákna

Usporiadanie pola Array — založil marek

Mnozenie objektov — založil adoweb

Výpis objektov — založil Bigbob

Pole objektov — založil Tayson

Pole objektov — založil Milos

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý