Zjednodušení kódu porovnávání parametrů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zjednodušení kódu porovnávání parametrů – PHP – Fórum – Programujte.comZjednodušení kódu porovnávání parametrů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Benobi
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 1. 2013   #1
-
0
-

Hola potřeboval bych pomoc se zjednodušením kódu. Občas dělám nějaké stránky a chtěl bych tam mít jednoduchý dynamické keywords a description. Trošku znám html, ale php je pro mě šilené.

Pro jednoduší stránky používám tento kód, ale potřeboval bych to nějak upravit nebo poradit co použít aby se to porovnávalo automaticky a nemusel jsem tam mít několikrát ještě elseif. Díky za každou radu

<?

tohle bych chtěl nějak využít
$key["main"] = "kličová slova pro main";
$key["stranka1"] = "kličová slova stranku 1";
$key["stranka2"] = "kličová slova pro stranku 2";
$key["stranka3"] = "kličová slova pro stranku 3";

      
      tohle teď používám
if ($id == "main")
echo "klíčová slova pro main";
elseif ($id == "stranka1")
echo "klíčová slova pro 1";
elseif ($id == "strank2")
echo "klíčová slova pro 2";
elseif ($id == "stranka3")
echo "klíčová slova pro 3";
elseif ($id <> "nic")
echo "klíčová univerzální";
?>

ještě jednou díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.169.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
28. 1. 2013   #2
-
0
-

if ( array_key_exists($id, $key) ) { echo $key[$id]; }

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 1. 2013   #3
-
0
-

nebo



if(isset($key[$id]))
  echo $key[$id];
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Benobi
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 1. 2013   #4
-
0
-

Díky moc. Zázrak je, že jsem to i pochopil.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.169.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Zjednodušení kódu — založil sXe

Zjednoduseni kodu — založil Mutagen

Zjednodušení kodu — založil Empty

Zjednodušení kodu — založil marpit

Zjednodušení kódu — založil Sergei

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý