Hlavičkové soubory – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hlavičkové soubory – C / C++ – Fórum – Programujte.comHlavičkové soubory – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Badik
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
29. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

mám dotaz ohledně hlav.souboru. a to následující:

Mějme soubor.h a v něm kod

#ifndef _SOUBOR_H
#define _SOUBOR_H

prikazy;

#endif

A moje otázka: Proč, k čemu slouží, z jakého důvodu se musí vkládat #ifndef _SOUBOR_H a #define _SOUBOR_H na začátek zdrojového kodu? Zkoušel jsem to psát i bez toho a fungovalo to také, ale v každém zdrojovém kodu co jsem prošel to bylo uvedeno tak bych rád věděl proč. Díky za odpovědi, nebo případné odkazy na danou problematiku. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.160.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 1. 2013   #2
-
0
-

problem nastane kdyz mas vic hlavicek a sou ruzne provazany... pak muze teoreticky nastat to ze se neco bude vkladat vickrat... (v nejakym extremnim pripade se rovnou bude vkladat rekurzivne)

proste je to ochrana aby se jedna hlavicka nevlozila vickrat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
29. 1. 2013   #3
-
0
-

Zabranenie proti opakovanemu vlozeniu .h

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.8.239.–
yaqwsx+9
Posthunter
29. 1. 2013   #4
-
0
-

Dnes bych ale klidně směle používal místo uvedeného zápisu zápis #pragma once - původně se jednalo o MS specialitu, ale dnes je podporována i GCC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.59.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý