Ekvivalent pro frame – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ekvivalent pro frame – CSS – Fórum – Programujte.comEkvivalent pro frame – CSS – Fórum – Programujte.com

 

josefff
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
30. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, všude se píše, že framy jsou špatné, že se nemají používat apod. Ale existuje za ně náhrada? Je možné validně rozdělit stránku na dvě části aby se v každé odehrávalo něco jiného a byli na sobe nezávisle? Děkuji za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.67.–
CZechBoY+4
Věrný člen
30. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 josefff
to je k ničemu, použij PHP

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 1. 2013   #3
-
0
-

Ja proti framum nic nemam. Povazuji to za dulezite zduraznit, protoze tyhle kecy najdes treba na jakpsatweb.cz. Hlavni nevyhodou je, ze se nemeni url adresa nahore v prohlizeci, takze se neda odkazovat na konkretni stranku. Coz ale v nekterych pripadech nevadi. Potom lidem vadi, ze, kdyz vyhledas stranku pomoci google, tak tam nemas menu, protoze menu je jen na index.html s framesetem. Coz ovsem nevadi v pripade, ze stranku nedas vyhledavacum k dispozici. Jako priklad treba manual k tvemu programu.

Nahrada: php include(), object, iframe, javascript (ajax = httprequest nebo pridani tagu script a pod)...

http://peter-mlich.wz.cz/…pw/ajax.html

(kliknutim na tlacitko by to melo zobrazit html kod, ktery ziska prenosem stranky pomoci httprequestu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 1. 2013   #4
-
0
-

Nebo jeste mam takovou experimentalni zalezitost s iframy na jedne strance. Tam se horni navigace a prave menu generuje ze souboru site_map.htm podle url. Ale nemusi to fungovat spravne ve vsech prohlizecich.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
CZechBoY+4
Věrný člen
30. 1. 2013   #5
-
0
-

#4 peter
frame a iframe je to stejný - nemá to svoje menu a svůj design

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
josefff
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 1. 2013   #6
-
0
-

Díky za příspěvky, ale vzásadě jsem se stále nedozvěděl co jsem chtěl. Jak fungují rámy vím dobře a vcelku mi to vyhovuje, ale nevím jak toho dosáhnout aby stránka byla validní. Jde o to aby na sobě rámy fungovali nezávisle. Tedy aby kldyž kliknu na odkaz v jednom rámu aby se překreslila stránka jen v tom rámu a ostatní zůstalo stejné, to mi include, ani httpRequest nezaručí. Otázkou tedy je jak udělat naprosto stejné chování jako s frame ale bez nich. Lze to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.67.–
CZechBoY+4
Věrný člen
31. 1. 2013   #7
-
0
-

#6 josefff
nelze

pokud chcete rámy, tak je používejte, nevim co vám v tom brání

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
1. 2. 2013   #8
-
+1
-
Zajímavé

josefff - "ani httpRequest nezaručí" ???

<div id=a></div><div id=b></div>

httpRequest stahne stranku a dalsi js prepise pres a.innerHTML nebo b.innerHTML prislusny panel. Coz je presne to, co delaji ramy. Nezavisle muzes menit to, co je v "a" a to, co je v "b". Ale porad je to jedna stranka, takze si navzajem prebiji stejne vlastnosti. To by ale nevadilo, protoze proto se to dela, aby to byla jedna stranka, ne? Takze si ty stejne vlastnosti jen prejmenujes, zmenis, aby se lisily.

Neni zpusob, jak nahradit 2 ramy jako 2 samostatne stranky. jenze ramu se zbavujes prave proto, aby to nebyli 2 ruzne stranky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Ekvivalent pro iframe — založil logan83cz

Frame a Jframe — založil Herm

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý