CACHEování prohlížeče – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

CACHEování prohlížeče – PHP – Fórum – Programujte.comCACHEování prohlížeče – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
czloviczek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 2. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,
řeším jeden problém s ukládáním do cache prohlížeče a klasické řešení v podobě meta tagů, reloadu stránky a PHP header příkazů mi nepomáhají.


Zkoušel jsem například tato řešení:
http://james.cridland.net/…caching.html


nebo

   <meta http-equiv="cache-control" content="no-cache"> <!-- tells browser not to cache -->

<meta http-equiv="expires" content="Tue, 01 Jan 1995 12:12:12 GMT"><!--  says that the cache expires 'now' -->
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache"> <!-- says not to use cached stuff, if there is any -->

Jde o to, že uložím nová data do databáze, ale po načtení stránky se
SELECTama se mi zobrazí nacacheovaná data prohlížeče a až po aktualizaci
stránky (např F5) se zobrazí ta uložená v DB.

Podrobněji:

Jde o to, že rozparsuji kód a potřebná data uložím do databáze. Na této stránce se potom zobrazují tyto data vybraná z databáze. Bezprostředně takto provedené aktualizaci (parsing a uložení do db) a následném přechodu na tuto stránku se zobrazí nacacheovaná data -> až po manuálním refreshi se zobrazí ta správná - refresh pomocí kódu:

if(!isset($_GET['mc'])) {
   
echo '<meta http-equiv="refresh" content= "0;URL=?nick='.$_GET['nick'].'&mc=mobile" />';

}

nebo


<script type="text/javascript">
window.location.reload();
</script>

nepomáhá..

Aplikace: http://analyzator.web2b.cz/kuba

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.12.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 2. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

tak to posli primo v headerech... jestli to jde pres nejakou proxy, tak ty urcite nebudou procitat nejaky meta tagy

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
1. 2. 2013   #3
-
0
-

Však jak jsem uváděl, zkoušel jsem i dát na tyto rady: http://james.cridland.net/code/caching.html , kde je alternativou použít uvedené headery.. nepomohlo..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.12.–
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
1. 2. 2013   #4
-
0
-

Pokud pridas k url strance parametr, nemel by ji kesovat ani posahany IE. IE ma ve zvyku headry ignorovat a obcas i FF.

<script>location.href('aaa.htm?'+new Date().time())<script>

echo '<a rel="nofollow" href="aaa.htm?'.time().'">aaa</a>';

window.location.reload(); - ma parametr true nebo false, zkus si to najit na jpw: http://www.jakpsatweb.cz/…-window.html#….

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Cacheování assembly — založil strainer

Prohlížeče — založil Yety

ASP.NET a prohlížeče — založil plasmo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý