Vnorenie setTimeout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vnorenie setTimeout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVnorenie setTimeout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tuden
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
1. 2. 2013   #1
-
0
-

Prednedávnom sa mi stalo že tento skript išiel bez spomalovania. Po chvili som zistil že problém je s setTimeout, že sa píše do funkcie a nie do while. Otázka znie ako zapísať do while.


<html>
<head>
<style>
#ROBOT
{
width:200px;
height:250px;

}
</style>
<script language="javascript" type="text/javascript" >
var casovac;
var cas = 100;
var x=75;
var y=100;
var obrazky = new Array("robot_strip1.gif","robot_strip2.gif");
function obrazok()
{
while (x<=600 && y<=800)
{
document.getElementById("ROBOT").style.width=y+"px";
ROBOT.style.height=x+"px";
x += 75;
y += 100;
window.setTimeout("obrazok()",100);/*tu je problém*/
}
} 
</script>
</head>
<body >
<img id="ROBOT" src="robot_strip1.gif" onclick="obrazok()">
</body>
</html>

ak už táto téma bola spomenutá tak sa ospravedlňujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.101.176.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
1. 2. 2013   #2
-
0
-

Nerozumim. Casove funkce maji sve vlastni misto v pameti a svuj cas. Z while nemaji nic spolecne. Jak ji spustis, tak bezi nezavisle.

while (x<=600 && y<=800)
{
window.setTimeout("obrazok()",10000); // zmenim pro priklad na 10s
}

Jestlize vykonani while trva 1s (jakoze v tvem pripade je to asi 30ms), pak se spusti funkce hned za sebou

v case 0s = timer1

v case 1s = timer2

v case 2s = timer3...

v case 10s skonci timer1

v case 11s skonci timer2...

Cas se tedy pocita od od casu asi 0s (par ms, js scriptu, ktery zpracoval do spusteni casovace). prvni casovac mel mit tedy 100ms, druhy 200 (ne 100), treti 300 ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
tuden
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
1. 2. 2013   #3
-
0
-

myslíš takto? 

<html>
<head>
<style>
#ROBOT
{
width:200px;
height:250px;

}
</style>
<script language="javascript" type="text/javascript" >
var casovac;
var cas = 100;
var x=75;
var y=100;
var obrazky = new Array("robot_strip1.gif","robot_strip2.gif");
function obrazok()
{
while (x<=600 && y<=800)
{
document.getElementById("ROBOT").style.width=y+"px";
ROBOT.style.height=x+"px";
x += 75;
y += 100;
window.setTimeout("obrazok(while)",cas);
cas += 100;
}
} 
</script>
</head>
<body >
<img id="ROBOT" src="robot_strip1.gif" onclick="obrazok()">
</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 176.101.176.–
KIIV+42
God of flame
1. 2. 2013   #4
-
0
-

nestacilo by vymenit while za if? dokud by byl obrazek mensi tak by se nastavil timer na dalsi spusteni funkce..

(nebo rovnou pouzit vymozenosti jquery - todle vsechno to umi)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tuden
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
1. 2. 2013   #5
-
0
-

dobre skusim no najprv sa naucim trochu javascript aby som vedel o com to je a az potom jquery

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.101.176.–
tuden
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
1. 2. 2013   #6
-
0
-

   

<html>
<head>
<style>
#ROBOT
{
width:200px;
height:250px;
}
</style>
<script language="javascript" type="text/javascript" >
var casovac;
var cas = 100;
var x=75;
var y=100;
var obrazky = new Array("robot_strip1.gif","robot_strip2.gif");
function obrazok()
{
if(x<=600 && y<=800)
{
document.getElementById("ROBOT").style.width=y+"px";
ROBOT.style.height=x+"px";
x += 75;
y += 100;
window.setTimeout("obrazok()",100);
}
}
</script>
</head>
<body >
<img id="ROBOT" src="robot_strip1.gif" onclick="obrazok()">
</body>
</html>

no uz to ide dakujem. Ale stale nechapem preco sa to pri if opakuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.101.176.–
KIIV+42
God of flame
1. 2. 2013   #7
-
0
-

protoze setTimeout nastavi timer a po vyprseni timeru se zavola ta funkce "obrazok()"

kdyz si to mel v cyklu, tak si nastavil tech timeru 8 hned po sobe a kdo vi jaky pak mely hodnoty x a y

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tuden
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
1. 2. 2013   #8
-
0
-

aha dakujem za vysvetlenie

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.101.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý