PHP CMS menu + podmenu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP CMS menu + podmenu – PHP – Fórum – Programujte.comPHP CMS menu + podmenu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
František
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
1. 2. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřebuji poradit, dělám jednoduché PHP CMS. Problém je se sekcí menu. Mám tabulku pages, kde je ID, Title, ItemName, Text, Parametr...atd. Je jednoduché vypsat všechny položky z pages a udělat z toho jednoduché menu. Problém je ale, když chci udělat podmenu. To jsem si udělal další tabulku subpages, kde jsou sloupce samé jako u pages, jen je tam navíc ID_Pages, které nám říká, u které položky bude podmenu. Nevím, jestli se to řeší takto pomocí další tabulky, proto bych chtěl poradit, jestli to dělám dobře. Jelikož při vypsání těchto tabulek si myslím, že postupuji příliš složitě. Zkoušel jsem tabulky spojit pomocí LEFT JOIN, ale to nepomohlo. Nyní to vypisuji

$sql_pages = mysql_query("SELECT * FROM pages");

while($data = mysql_fetch_assoc($sql_pages)){

   echo "<li><a href=\"".$data['Parametr']."\">".$data['ItemName']."</a>";

   $sql_subpages = mysql_query("SELECT * FROM subpages WHERE ID_Pages = ".$data[ID]." ");
   if(mysql_num_rows($sql_subpages) !=0){
   echo "<ul>";
         while($result = mysql_fetch_assoc($sql_subpages)){
          echo "<li><a href=\"".$result['Parametr']."\">".$result['ItemName']."</a></li>";
         }
   echo "</ul>";

   echo "</li>";

}

Ikdyž to takhle funguje, věřím, že to půjde i lehčím způsobem. Mockrát děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.172.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
1. 2. 2013   #2
-
0
-

iditem, idparent, depth, poradi, text

Podle hloubky muzes pak urcit co mas vytvorit: ul, /ul, li, /li

Podle poradi si to muzes zobrazit i jinak nez podle abecedy pro text.

Pak by ti mel teda asi stacit jeden sql dotaz. Kdyz pouzivas echo, snad pouzivas i ob_start.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
František
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
1. 2. 2013   #3
-
0
-

Dobře moc děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.172.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý