Funkce signum – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce signum – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce signum – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

4. 2. 2013   #1
-
0
-

Víte někdo jak na to?

Funkce signum („znaménko“) je funkcí jedné reálné proměnné s tříprvkovým oborem
hodnot {-1, 0, 1}. Je definována tak, že pro kladné vstupní hodnoty dává výsledek 1,
pro záporné –1 a pro nulu je výsledkem 0. Naprogramujte funkci signum.

Předem díky :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.54.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 2. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Philipsis

int sgn(double prom)
{
	return (0 < prom) - (prom < 0);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Counter0
Newbie
5. 2. 2013   #3
-
-2
-
Mimo téma

Nápověda udělej si switch a zbytek řeš přes IF

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.173.–
Counter0
Newbie
5. 2. 2013   #4
-
-2
-
Mimo téma

#2 crazy
Zbytečný??? 

#include<stdio.h>   
#include<stdlib.h>  
#include<math.h>   


void zprava(int jaka){ 
     switch (jaka){     
            case 0: printf("n0.  ");  
            break;                  
            case 1: printf("n-1.  ");   
            break;                       
            case 2: printf("n1.  ");   
            break;               
            }                    
            
     }             

int main (){       
	double a;        
	printf("Zadejte cislo:"); 
	scanf("%lf",&a);
	
	if(a>=1){      
	zprava(2);    
	}              
	
	if(a==0){      
	zprava(0);   
	}                
	
	if(a<=-1){     
	zprava(1);     
	}                
	system("pause"); 
}                
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 Counter
crazy splnuje zadani dobre... (coz letmym okem tvoje reseni nedela..) - je akorat trosku sifrovany pro zacatecniky (vychazi z predpokladu ze vysledkem porovnani je 0 nebo 1) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 2. 2013   #6
-
0
-

#4 Counter
ses mi pomstil, že jsi mi dal -1 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Counter0
Newbie
5. 2. 2013   #7
-
0
-

Crazy:

Tak proč by ne, vím,že mi to funguje a ty mi to ještě .... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.173.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 2. 2013   #8
-
0
-

#7 Counter
neplňuje to zadání, co chtěl... chtěl vytvořit funkci, která má obor hodnot {-1, 0, 1}, což tvoje s návratovým typem asi mít nebude...

mimo to, co když já zadám číslo 0.5 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
5. 2. 2013   #9
-
0
-

#7 Counter
nefunguje, protože switch je jen na celočíselné porovnání, požadovaná funkce má pracovat s reálnými čísly. Kromě toho tvoje funkce nemá návratovou hodnotu vůbec.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý