Můj první kód (JavaScript) - Kontrola – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Můj první kód (JavaScript) - Kontrola – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comMůj první kód (JavaScript) - Kontrola – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

nulam
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 2. 2013   #1
-
0
-

Čaute, včera sem poprvé otevřel nějakej kurz pro JavaScript s tím že nějako musím využít volnej čas. Dokončil jsem nějakou druhou lekci a dostal jsem úkol vytvořit hru "Kámen, nůžky, papír". Absolutně jsem netušil jak na to, tak pomocí pak funkcí z googlu jsem to dal dokupy. Zdá se že to funguje jak má, ale byl bych moc rád, kdyby mi někdo zkontroloval takové ty "nováčkovské chyby" aneb čemu se mám příště vyhnout. Moc dík komukoliv kdo na to koukne.

var kladnyVysledek = function(prvni, druhe)
{
	document.write("Vyhral jsi, vybral sis " + prvni + " a on " + druhe);	
};
var zapornyVysledek = function(prvni, druhe)
{
	document.write("Prohral jsi, vybral sis " + prvni + " a on " + druhe);	
};
KeywordArray = new Array(3);  
KeywordArray[0] = "kamen";  
KeywordArray[1] = "papir";  
KeywordArray[2] = "nuzky";   
randno = Math.floor ( Math.random() * KeywordArray.length ); 
var game = function(you, him)
{
	if (you !== "kamen" && you !== "papir" && you !== "nuzky")
	{
		document.write("Neplatny predmet, zkus to znovu.");
		
	}
	if (you == him)
	{
		document.write("Remiza, oba jste si vybrali stejny predmet");
	}
	else
	{
		if (you == "kamen")
		{
			if (him == "papir")
			{
				zapornyVysledek(you, him);
			}
			else
			{
				kladnyVysledek(you, him);
			}
		}
		else
		{
			if (you == "papir")
			{
				if (him == "kamen")
				{
					kladnyVysledek(you, him);
				}
				else
				{
					zapornyVysledek(you, him);
				}
			}
			else
			{
				if (you == "nuzky")
				{
					if (him == "papir")
					{
						kladnyVysledek(you, him);
					}
					else
					{
						zapornyVysledek(you, him);
					}
				}
			}
		}
	}
};	
game(prompt("Co si vyberes? (kamen, nuzky, papir - bez diakritiky)"), KeywordArray[randno]);

(Pro test funkčnosti jsem použil http://writecodeonline.com/javascript/ )

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 2. 2013   #2
-
0
-

Dulezite je umet ve FF pouzivat chybovou konzolu, ktera ti chyby v zapise ukazuje, pripadne editor, ktery obarvuje syntaxi.

var game = function(you, him)

function game (you, him) // vetsinou se to zapisuje takto

KeywordArray = new Array(3);

KeywordArray = []; // usporne se to da zapsat takto

Kladny a zaporny vysledek se da preci napsat do jedne funkce, ne?

var vysledek = function(prvni, druhe)
a = "Vyhral jsi, vybral sis " + prvni + " a on " + druhe;
b = "Prohral jsi, vybral sis " + prvni + " a on " + druhe;
c = "Remiza, oba jste si vybrali stejny predmet";
bool = (you == "kamen" && him == "nuzky") || (you == "nuzky" && him == "papir") || (you == "papir" && him == "kamen") ? 0 : 1; // vyhra nebo prohra + remiza
bool = bool === 1 && you === him ? 2 : bool; // vyhra / prohra / remiza
document.write(bool===0 ? str1 : bool===1 ? str2 : str3);
};
vysledek(you, him);

A samozrejme to chce zkontrolovat, zda tam uzivatel nedal treba "kvetinac", ale to si tam uz prepises. Pohlidal bych si ale, aby vsechny podminky byli postavene stejne, pokud to jde. Cili, jak mas nahore prvni zaporny vysledek a u ostatnich kladny, tak pro moji velkou podminku, kladneho vysledku pro vsechny tri situace, jsem to musel prepsat.

A kdy prejdes na onclick <b onclick="funkce();">aaa</b> a getElementById() a innerHTML? Document.write je takove krkolomne z hlediska dalsiho pouziti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
nulam
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
7. 2. 2013   #3
-
0
-

Moc dík kouknu na to. Jinak když napíše květináč tak mu to hodí "Neplatný předmět, zkus to znovu".

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Muj první pokus — založil Mar.ko

Můj první program - Java — založil Radek

Můj program — založil Dominik Rozporka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý