Čítanie zo súboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Čítanie zo súboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comČítanie zo súboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Filip
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
9. 2. 2013   #1
-
0
-

mám úlohu Precitajte vsetky realne cisla zo suboru cisla.txt a vypocitajte ich aritmeticky priemer. Vo funkcii
fscanf() vyskusajte formaty citania "$%f", "$%f \n", "$%f", "$%f \n". Konec suboru
netestujte pomocou EOF, ale pomocou navratovej hodnotu funkcie fscanf().

V súbore je 20 cisiel float, každé v jednom riadku
$0.0000
$3.1400
....

fscanf("$%f"); ani skúšat nemusím, lebo mi zostane stále na prvom riadku.
 

if((cisla = fopen("cisla.txt", "r")) == NULL){
		printf("Nepodarilo sa otvorit subor cisla.txt \n");
		return;
	}

	while(fscanf(cisla, "$%f\n", &cislo) != 20){
		printf("%f \n", &cislo);
		pocet++;
		suma += cislo;
	}

	printf("\nAritmeticky priemer je %f \n", suma / pocet);

	if(fclose(cisla) == EOF){
		printf("Nepodarilo sa zatvorit subor cisla.txt \n");
		return;
	}

Problém je v tom, že aj keď mi program už prečíta 20 čísiel, tak pokračuje ďalej. 
A ešte funkcia printf() mi vypiše prvé číslo 0,0000 ale potom mi nevypíše už ďaľšie načítané, ale stále len 0,0000.
Pritom som si program pozrel a v premennej cislo mam vždy naačítané iné (také, ako má byť), ale printf mi vypíše stále len to prvé

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.66.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
9. 2. 2013   #2
-
0
-

#1 Filip
Funkcia fscanf vracia pocet uspesne nacitanych znakov.

Priklad:

fscanf(stdin, "%d", &x);		//vrati 1 ak je vsetko ok alebo 0 ak sa nepodarilo nacitat znak
fscanf(stdin, "%d%d", &x, &y);		//vrati 2 ak je vsetko ok alebo 1 ak sa podarilo nacitat 1 znak a 0 ak ani jeden
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Filip
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
11. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 vitamin
Síce hej, vo funkcii mi to nikdy nevráti číslo 20.
Ale stále mám problém stým vypísaním čísla na obrazovku. Všetko mi dobre vyráta,
ale na obrazovku mi stále píše 0.0000

Tieto kódy by mali byť rovnaké
 

while(pocet != 20){
		if((fscanf(cisla, "$%f \n", &cislo)) == 1){
			pocet++;	
			printf("%f \n", &cislo);
			suma += cislo;
		}
	}



while(pocet != 20 && ((fscanf(cisla, "$%f \n", &cislo)) == 1)){
			pocet++;
			printf("%f \n", &cislo);
			suma += cislo;
		
	}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.99.–
Filip
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
11. 2. 2013   #4
-
0
-

problém s výpisom je vyriešení, mal som v printf &.
Ale tak len tak zo zaujímavosti,  ktorý z tých dvoch cyklov while je lepšie použiť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.99.–
vitamin
~ Anonymní uživatel
1090 příspěvků
11. 2. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 Filip
Zalezi od toho aky siroky mas monitor :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý