Problém s přidáním hodnoty + 1 – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s přidáním hodnoty + 1 – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s přidáním hodnoty + 1 – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Kuller
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
11. 2. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

právě řeším jeden problém, se kterým si už nevím rady ... Chci při každém otevření stránky se přičetla 1 do hodnoty v tabulce SQL. Ale problém je takový, že se mi místo + 1 přičítá 2 nebo 3 ... Jsem si jist, že dotaz mám správně, protože když ho napíšu přímo v databázi, tak to funguje správně. Mám dynamicky vytvořený web. Ale když si vyzkouším načíst pouze stranku clanek.php (místo http://example.com/clanek/), tak mi to funguje tak jak má.

Zde je dotaz pro přičtený 1  

function id_news($seo_link) {
      $query_news = dibi::fetch('SELECT [id_novinky], [nov_seo] FROM [novinky] WHERE [nov_seo] = %s',$seo_link,'');
      return $query_news['id_novinky'];  
    }  

$counter = dibi::query('UPDATE [novinky] SET [pristupy] = [pristupy] + 1, [nov_datum] = [nov_datum] WHERE [id_novinky] = %i',$id_news,'');

nemáte někdo nápad, jak tento problém vyřešit? Napadlo mě vytvořit fci, která bude přičítat hodnotu jiným způsobem než + 1, ale nevím, jak ji napsat ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.101.–
Kuller
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
11. 2. 2013   #2
-
0
-

#1 Kuller
zapomněl jsem ještě na řádek  

$id_news = id_news($route[1]);
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.101.–
ench0
Stálý člen
11. 2. 2013   #3
-
0
-

Řekl bych, že v tom není chyba a že se ti ten kód z nějakého důvodu provede vícekrát. Nemáš tam někde nějaký cyklus, přesměrování či tak něco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.242.90.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Kuller
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
11. 2. 2013   #4
-
0
-

cyklus tam nemám žádný, přesměrování taky ne. Jediný, co tam mám, tak je dynamický web, který mi pomocí require vloží obsah souboru clanek.php, když je zadána adresa http:/example.com/clanek/. Jak už jsem psal, když zavolám samotnou stránku clanek.php, tak to funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
Kuller
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
11. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 Kuller
a to provádím tímto způsobem 

$filename = $route[0] . ".php"; 
          if ($route[0]=="") { 
            require 'novinky.php'; 
            }
          elseif (File_Exists ("$filename")) { require ("$filename"); }
          else { include("404.php"); }          
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
12. 2. 2013   #6
-
0
-

Kuller - Z toho, jak to popisujes jsi vyradil chybu v sql dotazu tim, ze jsi ho overil vuci databazi. Zbytek kodu nic nedela z tho, co popisujes.

Ja si tez myslim, ze tam mas kod, ktery spousti 2-3x. Zjistis treba, ze mas presmerovat na id=neco a soucasne s tim provedes update a az pak presmerrujes a udela se novy update. Schvalne si udelej jednoduchy soubor, ktery provadi jen update, zadne presmerovani. Provede se to jen jednou. Takze problem dela pak script okolo, ktery sis ale nechal pro sebe, v tom ti pak neporadime.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Kuller
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
12. 2. 2013   #7
-
0
-

nechápu proč, ale rozhodl jsem se na to přičítání 1 vykašlat a pokračovat v tvorbě stránky, a když jsem to vyzkoušel teďko, tak už to funguje přesně jak má. Tedy vůbec nevím, co bylo špatně, nikde jsem nic nezměnil, akorát jsem tedko odkomentoval dotaz na + 1 a už to funguje ... ale i tak díky moc za snahu pomoci

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý