Ahoj, pokouším se připojit ke vzdálené ploše, ale program pokaždé hlásí že není možno. Pro úplný začátek mám dva počítače propojené lan kabelem, nastavenou síť (IP 192.168.0.1 pro server), vzdálenou plochu povolenou ve firewallu, v nastavení počítače mám povolené ovládání i připojení vzdálené plochy a když spustím klienta a zadám jméno či ip počítače (z výběru z míst v síti to kupodivu nefunguje, hlásí to že ve složce DOMA není žádný počítač, přičemž pokud tam jdu z exploreru, tak je), tak prostě chybová hláška a nic. Navíc mě mate, že se všude na netu tvrdí, že Win XP HE nemají program připojení ke vzdálené ploše, ani volbu povolující připojení cizího počítače, mám HE a mám tam oboje, ale na rozdíl od screenů, co jsou na netu, u mě to vypadá úplně jinak, spousta voleb tam chybí a celkově je to blíž spíše nastavením ve win8
chyba mimochodem není v nastavení sítě, mám sdílené dokumenty připojené jako síťové jednotky a ty se připojují bez problémů. mám winXP HE SP3, popř i jeden kompl win8, ale ten se mi nedaří napojit taky. zkoušel jsem i v rámci lokální wifi sítě, i v rámci sítě připojené k internetu. díky za rady