Kolize pri cteni a zapisu do souboru - v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kolize pri cteni a zapisu do souboru - v  C – C / C++ – Fórum – Programujte.comKolize pri cteni a zapisu do souboru - v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel D
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 2. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

mam problem, ktery se mi nedari vyresit. Nutno uvest, ze jsem zacatecnik.

Mam jeden textovy soubor, ktery mi slouzi jako tzv. interface mezi 2 programy. Jeden program mi prepisuje data v tomto souboru a to s krokem 1 sekunda. Jeden s parametru, ktery se do souboru zapisuje je i cas v sekundach.

Ja pracuji s druhym programem, ktery ma vnitrni cyklus radove v milisekundach a ma za ukol nacist hodnoty ulozene v tomto textovem souboru. Nacteni se ma provest v okamziku, kdy oba casy programu jsou shodne. V opacnem pripade jsem pouzil cyklus while dokud nebyl cas shodny.

I presto mi program pada. Prijde mi, ze je zde konflik v okamziku, kdy je do souboru provaden zapis a soucasne se snazim z nej cist.

Poradite mi nekdo, jak tuto chybu odstranit?

Dekuji.

Pavel

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.133.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
11. 2. 2013   #2
-
0
-

tak pravdepodobne nekonrolujes jestli se uspesne soubor otevrel nebo ne...

moznosti je vic... ale trosku zalezi na operacnim systemu - bud nejaky zamek, nebo pipelines, nebo otvirat jen pri zmene posledniho zapisu...

ani nevim k cemu ti to presne je

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
11. 2. 2013   #3
-
0
-

#1 Pavel D
Pokud je to pouze pro Windows, tak bych určitě na tohle použil tzv. "file mapping".

Podívej se do dokumentace Windows SDK (je tam i příklad na sdílená data mezi procesy) na funkce: CreateFileMapping, MapViewOfFile, OpenFileMapping, a další z téhle kategorie.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 107 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý