Sscanf - uložení do int hodnoty do unsigned char – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sscanf - uložení do int hodnoty do unsigned char – C / C++ – Fórum – Programujte.comSscanf - uložení do int hodnoty do unsigned char – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

14. 2. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřebuji int hodnotu z rozsahu 0 - 255 načíst do "malého" datového typu kvůli využití paměti. Používám Atmel Studio 6, kde int a short int mají 16 bitů - zbytečně velké. Pokud použiju:

unsigned char cislo, numero;
char znak;
char text[] = "125.244"

sscanf(text, "%d%c%d", &cislo, &znak, &numero);  //znak jen na zahozeni tecky

jaký bude výsledek? Domnívám se, že se bude "hrabat" v paměti kde nechci

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 2. 2013   #2
-
0
-

no ja to stejne vetsinou vypocitavam rucne.. tydle libky sou priserne velky :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
14. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
si to představ pro 18 int hodnot, mě se převádět 1 - 3 znaky na int ručně zrovna nechce. Tohle mělo výhodu, že to převede čísla oddělená jakýmkoliv oddělovačem (tečka nebo středník).

Jedna možnost je to nasypat do normálních intů a ty přeskládat do charů.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 2. 2013   #4
-
0
-

rucne sem myslel jako kusem kodu co to sfoukl :D (ne necim co uz existuje)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
14. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
tak jsem to pochopil. Psát něco na převod numer se mi zrovna moc nechce. Promluvila moje lenost.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Int vs. unsigned int — založil Lump

Unsigned char — založil oxidián

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý