<a> na stejnou stránku bez obnovení – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

<a> na stejnou stránku bez obnovení – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com<a> na stejnou stránku bez obnovení – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Jan Kubalek
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
14. 2. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

potrebuji aby odkaz <a> odkazoval na stejnou stránku v jaké se vyskytuje. Ovšem bez "refresh" stránky při každém kliknutí na odkaz. Zkoušel jsem <a rel="nofollow" href='#'></a> ale nevim, jestli to je validni podle HTML 4.01 strict.

Nezna nekdo validní způsob, jak tento problem vyřešit?

Honza

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
Jan Kubalek
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
14. 2. 2013   #2
-
0
-

#1 Jan Kubalek
Nebo spise lepe receno ne podle HTML ale podle URI...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 Jan Kubalek
budeš muset použít AJAX

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Jan Kubalek
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
14. 2. 2013   #4
-
0
-

#3 crazy
podle me ne. Ted jsem se dovetl v rfc1630

The fragment-id follows the URL of the whole object from which it is
   separated by a hash sign (#).  If the fragment-id is void, the hash
   sign may be omitted: A void fragment-id with or without the hash sign
   means that the URL refers to the whole object.

to tedy znamena, ze <a rel="nofollow" href='./#'></a> by měla být v pořádku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 Jan Kubalek
popiš blíže co přesně potřebuješ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Jan Kubalek
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
14. 2. 2013   #6
-
0
-

#5 crazy
to rel="nofollow" se tam asi pridalo automaticky, nema tam co delat.

Predstav si, že si např. pomocí AJAXu nějak upravíš stránku ale po zmáčknutí F5 jsou samozřejmě tyto změny pryč a ty musíš začít znova. Já nechci stránku resreshnout, kliknu-li na odkaz <a>...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.194.–
Řešení
peter
~ Anonymní uživatel
3982 příspěvků
15. 2. 2013   #7
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

<a onclick="return false;">aaa</a> - javascriptem zablokujes udalost kliknuti a pak nepujde na odkaz kliknout (muzes to udelat i hromadne pro cely dokument, nemusis pro kazdy odkaz zvlast)

http://www.jakpsatweb.cz/…o-zakaz.html

<a rel="nofollow" href="#">aaa</a> - hash (#) je odskok do stranky, pokud tam ale uveds jinou url, tak ta se urcite nacte a pak odskoci do stranky

http://www.jakpsatweb.cz/…/odkazy.html#name

http://www.jakpsatweb.cz/zalozky.html

Pokud to nema byt odkaz, pak to jako odkaz nepis. Nikdy!

<span class="odkaz">aaa<span>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý