Výpis spojového seznamu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis spojového seznamu – Java – Fórum – Programujte.comVýpis spojového seznamu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
MaxDJs0
Návštěvník
15. 2. 2013   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

mohl by mi někdo poradit jak sestavit metodu pro výpis spojového seznamu? Stačí mi poradit algoritmus. Přemýšlel jsem nad cyklem který bude procházet spojový seznam, ale nevím jak cyklus inicializovat.

Předem děkuji za rady

public class NODE {
    private int size;

    public int size() {
        return this.size;
    }
    int value;
    NODE next;
}
public static void main(String[] args) {

NODE n1 = new NODE();
        NODE n3 = new NODE();
        NODE n5 = new NODE();
        NODE n7 = new NODE();
       
        n1.value = 1;
        n3.value = 3;
        n5.value = 5;
        n7.value = 7;
       
        n1.next = n3;
        n3.next = n5;
        n5.next = n7;
        n7.next = null;
       
        NODE l = n1;  
    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.218.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 2. 2013   #2
-
0
-

jak inicializovat?

mas uz aspon nejakej nastrel toho cyklu?  (jinak obvykle se bere dokud neni NULL tak se vypise a posune na dalsi polozku..)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaxDJs0
Návštěvník
15. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Myslím jak sestavit hlavičku for-cyklu.

Myslel jsem něco takového


public int read(){
for(int i = 0; i<NODE.size;i++){
System.out.println(NODE.value);
}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.218.–
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 2. 2013   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

while je na to lepsi... 

act = root;             // root predany jako parametr
while (act != null) {
  ....
  act = act.next;
}

size je mimochodem docela blbej napad... ani to neinicializujes a musis to upravovat ve vsech prvcich seznamu PRED tim kam pridavas... a bez obousmernyho seznamu nemas sanci to udelat nejak inteligentne...

vypocitavat to prolezenim celeho listu by se pak tezce prodrazilo, pokud bys to dal dovnitr podminky ve for cyklu.. (exponencialne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaxDJs0
Návštěvník
15. 2. 2013   #5
-
0
-

Děkuji moc za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2002:9320:da32::9320:da32...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Mazání ze spojového seznamu — založil Martin Pomichálek

Seřazení v seznamu — založil Jakub Vojáček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý