PHP - Overovani existence souboru - cyklus – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP - Overovani existence souboru - cyklus – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - Overovani existence souboru - cyklus – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MartinD
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
20. 2. 2013   #1
-
0
-

Zdravim vsechny, predem se omlouvam za psani bez diakritiky, ale jinak to aktualne nejde. Instalovat cestinu si kvuli jednomu postu opravdu nechci.

Rad bych docilil toho, ze pokud uzivatel nahraje soubor napr. "obrazek.jpg" a po te nahraje dalsi obrazek "obrazek.jpg", tak abych za nej mohl pridat "obrazek(1).jpg". Premyslim jak jednoduseji vytvorit smycku, ktera by overovala existenci (obrazek.jpg, obrazek(1).jpg, obrazek(2).jpg, ....) souboru stale dokola dokud by nenarazil na cislo obrazku, ktery neexistuje napr. "obrazek(10).jpg", pak by se smycka ukoncila.

Snad jsem muj problem dobre popsal. Pokud se najde nekdo, kdo mi dokaze pomoc, predem dekuji. Jde mi tedy hlavne o overovani existence souboru.

Dekuji moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.111.112.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
20. 2. 2013   #2
-
0
-

no a co ti nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MartinD
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
20. 2. 2013   #3
-
0
-

Ciste teoreticky bych vytvoril treba klasickou smycku napr. o 1000 cyklu a pak kdyz bych nalezl neexistujici soubor, smycku bych ukoncil breakem. Ale nemyslim si, ze je to idelani reseni. Pravdepodobne pujde file_system zapsat primo do cyklu. Alespon si to tedy myslim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.111.112.–
CZechBoY+4
Věrný člen
20. 2. 2013   #4
-
0
-

#3 MartinD
co třeba

<?php
for($i = 0; file_exists($soubor . $i . '.' . $koncovka); $i++);
echo "Další volné pořadové číslo je: " . $i . "<br/>";
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
MartinD
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
20. 2. 2013   #5
-
0
-

Ze by to bylo az tak jednoduche? Dekuji moc, ja v tom hledal neco sloziteho. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý