Model3DGroup - CreateTriangleModel – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Model3DGroup - CreateTriangleModel – .NET – Fórum – Programujte.comModel3DGroup - CreateTriangleModel – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Blabalal
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
20. 2. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, snažíš se vžit do 3D modelování ve WPF, ale teď jsem narazil a nevím... Chtěl bych vytvořit krychli, ale u CreateTriangleModel mi to háže chybu, že to nemůže najít... nemáte s tím někdo prsoím zkušenosti?

 

var cube = new Model3DGroup();
            Point3D p0 = new Point3D(0, 0, 0);
            Point3D p1 = new Point3D(5, 0, 0);
            Point3D p2 = new Point3D(5, 0, 5);
            Point3D p3 = new Point3D(0, 0, 5);
            Point3D p4 = new Point3D(0, 5, 0);
            Point3D p5 = new Point3D(5, 5, 0);
            Point3D p6 = new Point3D(5, 5, 5);
            Point3D p7 = new Point3D(0, 5, 5);
            cube.Children.Add(CreateTriangleModel(p3, p2, p6));	//chyba
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.189.–
Evzen+2
Návštěvník
21. 2. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

vhodnější by bylo vypsat obsah metody CreateTriangleModel. Bacha na směr normál!

Něco jsem si dříve taky zkoušel, třeba ti to pomůže.

<Window x:Class="WpfExample3.MainWindow"
        xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation"
        xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml"
        Title="Maticová transformace" Height="350" Width="525">
    <Grid>
        <Viewport3D>
            <Viewport3D.Camera>
                <!-- nastaveni kamery -->
                <PerspectiveCamera UpDirection="0,1,0" Position="-10,-10,10" LookDirection="10,10,-10" FieldOfView="45" />
            </Viewport3D.Camera>
            <ModelVisual3D>
                <ModelVisual3D.Content>
                    <Model3DGroup>
                        <!-- bodove osvetleni -->
                        <PointLight Position="-2,-2,4" Color="White" Range="30" ConstantAttenuation="0.5" LinearAttenuation="0.05" QuadraticAttenuation="0.005" />
                        <GeometryModel3D>
                            <GeometryModel3D.Geometry>
                                <!-- pozice bodu a jejich spojeni do trojuhelniku -->
                                <MeshGeometry3D Positions="-1,1,1  -1,-1,1  1,-1,1  1,1,1  -1,1,-1  -1,-1,-1  1,-1,-1  1,1,-1" 
                                            TriangleIndices="0,1,2  0,2,3
                                                             3,2,6  3,6,7
                                                             4,5,1  4,1,0
                                                             7,6,5  7,5,4
                                                             1,5,6  1,6,2
                                                             4,0,3  4,3,7" />
                            </GeometryModel3D.Geometry>
                            <GeometryModel3D.Material>
                                <!-- material krychle -cervena barva a bily odlesk -->
                                <MaterialGroup>
                                    <DiffuseMaterial Brush="Red"/>
                                    <SpecularMaterial Brush="White" SpecularPower="2" />
                                </MaterialGroup>
                            </GeometryModel3D.Material>
                        </GeometryModel3D>
                        
                    </Model3DGroup>
                </ModelVisual3D.Content>
            </ModelVisual3D>
        </Viewport3D>

    </Grid>
</Window>

Přepsání do CodeBehind (pokud to vyžaduješ) by měla být trivka

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý