Entity Framework - jak globalne pretizit metodu WHERE – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Entity Framework - jak globalne pretizit metodu WHERE – .NET – Fórum – Programujte.comEntity Framework - jak globalne pretizit metodu WHERE – .NET – Fórum – Programujte.com

 

VladislavK0
Super člen
21. 2. 2013   #1
-
0
-

Ahoj

Mam dotaz jak a jestli jde vykonnat nasledujici operaci. Jde mi o to ze do databaze bude pristupovat cela rada lidi a ja se ptam na lepsi reseni nez je cca nasledujici.

entity.tabulka1.where(t=>t.uzivatelId==nn && dalsi lambdafce) toto je bezny pristup

no a ja bych chtel de facto metodu where pretizit nad celou entitou tak abych mohl napsat pouze ty dalsi lambda fce a aby se filtrace na uzivatelId vykonala nekde hloubeji.

entita.where(all=>all.uzivatelId==configurace).tabulka1.where(... dalsi lambda fce... )

entita.where(all=>all.uzivatelId=configurace).tabulka2.where( ... zde potrebne fce...)

jde toto nejak vymyslet nebo toho chci mnoho od EF

diky za kazdy namet

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.197.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
JardaJirava0
Stálý člen
24. 2. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

  co me momentalne napada je, udelat si vlastni extension metodu, pojmenovat ji treba MyWhere a ta jiz bude pridavat filtr, ktery potrebujes.

  Mozna by se dal najit i dalsi zpusob, nepises, jaky pristup k EF pouzivas (database first, model first, code first), ale misto publikovani Setu by se dal rovnou tento pretizit, nebo zasahnout rovnou do edmx souboru a tam potrebnou podminku zapsat. Tech moznosti muze byt vice a chtelo by to tak vice informaci, co jak pouzivas.

  Pekny den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.30.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý