Ahoj,
chtěla bych být projektovou managerkou v IT (případně dělat něco podobného). Programovat úplně nechci, i když něco jsem lehce na škole oťukla a bylo to docela zajimavé, ale příjde mi to pro holku docela divné. Možná je to jen dáno společností, třeba mi to za chvíli přijde normální.
Příští rok budu končit gymnázium, takže mám ještě docela dost času (i když ono to uteče jako voda) na rozhodnutí. Ale ptám se už teď, budu volit volitelné předměty (povinné), tak ať mi k něčemu jsou.
Studovat bych chtěla v Brně.
Nevím, jestli je nejlepší zvolit školu přímo zaměřenou na informatiku - FIT VUT, FI MUNI nebo něco jiného.
FIT VUT má jen jeden bakalářský obor (informační technologie). Užší specializace je až na magistrovi. Mě asi zatím nejbližší - management a informační technologie.
Tím, že je jen jeden Bc obor, tak mám zase šanci vyzkoušet různé věci.
FI MUNI má velké množství různých oborů a navíc možnost hlásit se na jakékoliv další předměty i z jiných fakult. Ale říká se, že je velmi teoretická.
Dívala jsem se ještě na FP VUT (fakulta podnikatelská), ale vzhledem k tomu, že znám několik lidí, kteří ji studují při jiné fakultě VUT, tak to asi nemá moc úroveň.
Kterou školu byste mi doporučili vy?
Předem díky.