Pekne prosim o pomoc, char do IDC_EDIT – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pekne prosim o pomoc, char do IDC_EDIT – C / C++ – Fórum – Programujte.comPekne prosim o pomoc, char do IDC_EDIT – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
22. 2. 2013   #1
-
0
-

Hoj ahoj.. asi jsem uplne blbej a nebo jsem moc unavenej ale nemuzu prijit na to jak do IDC_EDIT1 nacist promennou z charu...

muze mi nekdo pomoct?

nacist z toho ramecku po zmacknuti tlacitko text do charu dokazu:

char buffer[128];
GetDlgItem(IDC_EDIT1)->GetWindowTextA(buffer, 128);

sprintf(szName, buffer);

ale opacnej postup (v jine casti kodu) 

zkousel jsem vsechno mozny

GetDlgItem(IDC_EDIT1)->SetWindowText(szName);

napriklad tohle se zkompiluje v pohode, ale nic se nestane.. :/

dekuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
22. 2. 2013   #2
-
0
-

#1 Ivo
 

char name[] = "Text";
CString szName(name);
GetDlgItem(IDC_EDIT1)->SetWindowTextW((LPCTSTR)szName);

takto by to mohlo fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
22. 2. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

#1 Ivo
Opak GetWindowTextA je SetWindowTextA.

A pozor na ten sprintf, když už ho chceš použít, tak správně - sprintf(szName, "%s", buffer);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
22. 2. 2013   #4
-
0
-

Děkuji mnohokrát :)

CString Name(szName);
GetDlgItem(IDC_EDIT1)->SetWindowTextA((LPCTSTR)Name);

funguje, moc moc moc díky.. a jen dotaz.. proč je špatně použití sprintf(CilovaPromenna, ZdrojovaPromenna); místo sprintf(CilovaPromenna, "%s",ZdrojovaPromenna);? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
22. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 Ivo
Nevím proč do toho tahat CString nebo sprintf? stačí:
::SetDlgItemText(m_hwnd, IDC_EDIT, szName).

Samozřejmě pokud je szName typu char* a aplikace pro unicode, tak SetDlgItemTextA...

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
ady20
Duch
22. 2. 2013   #6
-
0
-

#4 Ivo
Ahoj,

taky si říkám co je na tom špatně,

printf("nazdar\n"); /* vytiskne retezec na stdout */
sprintf(buffer, "nazdar\n"); /* vytiskne retezec do bufferu */


Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.73.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
23. 2. 2013   #7
-
+1
-
Zajímavé

   

char *neco = "aby sis nezvykl to prasit a jednou ti tam nevlezlo prekvapeni od uzivatele... %p%p%s%s%n\n";
printf(neco);
sprintf(buffer, neco);
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
23. 2. 2013   #8
-
0
-

#7 zlz
Moje milé železo, ať koukám jak koukám, v přikladu sprintf(buffer, "nazdar\n"); nikde nevidím kde má možnost uživatel zadávat svá překvapení.

Zdravím

Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.32.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
23. 2. 2013   #9
-
0
-

aha ja uz pochopil :) musim to nejak osetrit u vstupu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
23. 2. 2013   #10
-
0
-

#8 Ondra
Použil jsem tvůj kód, ale proti němu nic nemám. Je řeč o situaci, kdy formátovací řetezec není literál, ale proměnná dost možná obsahující nekontrolovanou hodnotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Pomoc se čtenim char — založil Zelenáč Uplný

Prosim o pomoc...... — založil Cassper

Prosím pomoc — založil Matej

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý