Zjištění a výpis aktuálních souřadnic – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění a výpis aktuálních souřadnic – .NET – Fórum – Programujte.comZjištění a výpis aktuálních souřadnic – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
matesz0
Návštěvník
24. 2. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jak bych mohl zjistit pozici na mapě a vypsat jí.

Mám 2D sprite který se pomocí WSAD pohybuje na mapě a je na něj zaměřená 2D kamera  a chtěl bych aby se jeho aktuální pozice v souřadnicích vypisovala na obrazovku.

např: X: 451,11

        Y:215,11

Díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
belze0
Duch
25. 2. 2013   #2
-
0
-

To je otazka k XNA ? 2D nebo 3D ?

Zalezi jakou promenou pouzivas pri vykreslovani, predpokladam ze pouzivas Vector2 a v nem mas ulozene pozice X a Y, pokud pouzivas rectangle tak ma taky pozici X Y

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.234.–
matesz0
Návštěvník
25. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 belze
Nahrál jsem sprite do Texture2D a pozici mám určenou takhle : hero.Position = new Recangle (400,200); (v Upgate) a potřebuju abych během hry měl aktuální souřadnice hrdiny  vypsané na obrazovce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
belze0
Duch
25. 2. 2013   #4
-
0
-

No tak v tom pripade  


        int poziceX = hero.Position.X;
        int poziceY = hero.Posution.Y;

a nebo pokud to chces mit pohromade tak muzes pouzit vektor 


        Vector2 Position = new Vector2(hero.position.X, hero.position.Y);

a nebo jestli si tu pozici nechces nikam ukladat a chces to rovnou vykreslit tak pouzit podobnej kod

 spriteBatch.DrawString(_2Dhra.CoreEngine.TimesNewRoman, "Player 1 Pos X / Y " + hero.Position.X.ToString() + " / " + Hero.position.Y.ToString(), new Vector2(10, 130), Colo);
     
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.234.–
matesz0
Návštěvník
25. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 belze
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý