Unsigned byte – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Unsigned byte – Java – Fórum – Programujte.comUnsigned byte – Java – Fórum – Programujte.com

 

dan
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
25. 2. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

nejsem odbornik na Javu, ale potrebuji napsat aplikaci pro Android a narazil jsem na problem. Zjistil jsem, ze byte v Jave ma rozsah -128 az 127. Ja bych potreboval byte, ktery ma rozsah 0-255 (jak to je napr. v C#). jako reseni se mi ihned vybavil unsigned byte, ale to Java nebere.

Nenapada Vas, jak na to? Mam totiz rozsahlou aplikaci v C#, kde se vyskytuje mnoho promennych typu byte a nektere casti kodu prepisuju do Javy. Posilam neco pres bluetooth a metoda Write pro zapis na OutputStream bere jako parametr pouze pole bytu. Jenze tech signed bytu. kde zapornou cast nevyuziju a kladna cast mi bude chybet...

Diky za kazdou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.142.145.–
Grungy0
Super člen
25. 2. 2013   #2
-
0
-

Napadlo ma spraviť si triedu UnsignedByte, vnútorne to môže byť napríklad pole 4 bytov, serializáciu si budeš musieť asi obslúžiť sám a hodnotu bude vracať ako Integer, pričom budeš vedieť že to bude iba z rozsahu 0 - 255.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
ingiraxo+15
Grafoman
26. 2. 2013   #3
-
0
-

třeba něco jako toto? 



public static int ubyte(byte b) {
    return b & 0xff;
}

dát si to třeba do třídy nebo někam jak psat Grungy... java je na tohle dost hloupá no

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
sleepy0
Stálý člen
26. 2. 2013   #4
-
0
-

#2 Grungy
Neviem ci vytvorenie triedy je pamatovo vyhodnejsie ako pouzit 16bit short, kde mas 8B hlavicku xB(cislo tvojho typu) + zvisok na zarovanie na celociselny nasohok (8*n)B. Ma to svoje vyhody ale neviem ci stoja zato (neviem ze kolko toho chce posielat a naco to ma sluzit).

 #1 dan
Ja by som asi siahol po vacsom datovom type, konkretne po shorte, alebo ako ingiraxo uz napisal int a tam to ukladal a potom s tym pracoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
dan
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
26. 2. 2013   #5
-
0
-

Problem byl, ze ta metoda pro zapis na OutputStream bere jako parametr pouze pole bytu. Resim to tak, ze pokud chci do promenne typu byte ulozit cislo, tak to jen pretypuju:

public static byte getUByte(int i) {
	byte b = (byte) i;	
	return b;		
}

Pokud je cislo vetsi nez 127, tak mi to vlozi zapornou hodnotu, ale to je jedno, protoze to je vlastne jakoby interpretace javy. Posloupnost bitu zustava stejna, takze to klidne muzu poslat do zarizeni, ktere ty byte precte normalne (0 - 255).

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.142.145.–
sleepy0
Stálý člen
26. 2. 2013   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
dan
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
26. 2. 2013   #7
-
0
-

Staci mi posilat len byty. Cela komunikace je postavena na vymene bytu, takze to staci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.142.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Void* na byte[] v C# — založil Radek Chalupa

Mp3 to byte array — založil kajikw

Parsování byte array — založil TomyB

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý