Skontrolovanie programu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Skontrolovanie programu – Pascal – Fórum – Programujte.comSkontrolovanie programu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
26. 2. 2013   #1
-
0
-

Ahojte,

som takmer začiatočníčka s FreePascalom a dostala som za úlohu nakódovať program, ktorý po zadaní nejakého dátumu vypíše, aký deň (Po - Ne) daný dátum bol/bude. Mám ho z 3/4 hotový, ale nemôžem vyskúšať, či funguje správne, pretože sa z nejakého dôvodu ani nespustí :( Nájde sa tu niekto, kto by očami preletel môj zdroják a povedal, kde som urobila chybu? Vopred vďaka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.213.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
26. 2. 2013   #2
-
0
-

nespusti nebo nezkompiluje? dost velkej rozdil mezi tim

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
26. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV

Skompiluje, ale nespustí - konkrétne som tam použila príkaz "case" a chyba je podľa neho niekde tam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.213.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
26. 2. 2013   #4
-
0
-

#3 denny1304
pošli nám kód...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
26. 2. 2013   #5
-
0
-

#4 crazy
Poslala som.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.213.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
26. 2. 2013   #6
-
0
-

#5 denny1304
 

case m of
   1: w = 0 - 25 - 31
   2: w = 0 - 25
   3: w = 0 + 3
   4: w = 0 + 3 + 31
   5: w = 0 + 3 + 31 + 30
   6: w = 0 + 3 + 31 + 30 + 31
   7: w = 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30
   8: w = 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31
   9: w = 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31
   10: w = 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 31
   11: w = 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 31 + 31
   12: w = 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 31 + 31 + 30
   else write(' Zle cislo mesiaca ');

chybí ti tam středníky, za každým w = ... musí být středník

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
26. 2. 2013   #7
-
0
-

#6 crazy
Vďaka, dopísala som ich tam, ale stále vypisuje " Illegal expression" a "syntax error, ";" expected but "CASE" found... nerozumiem, čo mu vadí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.213.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
27. 2. 2013   #8
-
0
-

Píše to, že byl očekáván ";" a místo toho byl nalezen "case".

Před tím case asi taky máš příkaz, který není ukončený středníkem.

A netvrď, že se ti to jen nespustí, když se to evidentně ani nezkompiluje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Honzc0
Stálý člen
27. 2. 2013   #9
-
0
-

#6 crazy
Příkaz case musí být ukončen end; A navíc máš špatně znak pro přiřazení místo = má být :=

Tedy

case m of
   1: w := 0 - 25 - 31;
   2: w := 0 - 25;
   3: w := 0 + 3;
   4: w := 0 + 3 + 31;
   5: w := 0 + 3 + 31 + 30;
   6: w := 0 + 3 + 31 + 30 + 31;
   7: w := 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30;
   8: w := 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31;
   9: w := 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31;
   10: w := 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 31;
   11: w := 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 31 + 31;
   12: w := 0 + 3 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 31 + 31 + 30;
 else

  write(' Zle cislo mesiaca ');

end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.78.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Pokračování v programu — založil Luke

Spustenie programu v C# — založil anonym

Spusteni programu — založil Tom9k

Cestina v programu — založil turbo-snek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý