Konstanty pro celý Solution – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konstanty pro celý Solution – .NET – Fórum – Programujte.comKonstanty pro celý Solution – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
2. 3. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych požádat o radu, jak řešit následující situaci. Mám jeden namespace a asi deset tříd v tomto prostoru - každou zvlášt v souboru, k nim samozřejmě několik metod. Tyto metody mají rozdílnou funkčnost, ale několik z nich se kryje co se týče návratových hodnot - nějaké číslo, které znamená nějakou situaci, obecně jde o 10-15 situací, které jsou reprezentovány číslem. Logicky bych chtěl namísto čísel používat pojmenované konstanty. Napadlo mě vytvořit nový namespace MyConsts a ten zareferencovat v souborech tříd, kde konstanty využívám. Tedy něco takovéhoto:

namespace MyConsts
{
    public static class Constants
    {
        const int UNKNOWN_FIGURE = 100;
    }
}

a ve všech souborech s třídama, kde to využiju zadám using MyConsts. Jenže, tyto konstanty nejsou viditelné mimo třídu Constants. Řešení by bylo dát je jako statické položky readonly a přistupovat k nim vždy Constants.NějakáKonstanta, ale to se mi úplně nelíbí...Jak na to, rozuměji, lépe?

Díky za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.12.–
Reklama
Reklama
Vaizo0
Stálý člen
2. 3. 2013   #2
-
0
-

A není to náhodou tím, že ti tam chybí public?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.237.–
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
2. 3. 2013   #3
-
0
-

Dám public a jsme u toho co zmiňuju - přístup přes Constants.Nějaká konstanta. Vadí mi to, že to musí být obaleno třídou a teprv přes nic přistupovat k členům. Namespace bohužel tu samotnou konstantu obsahovat nemůže, to vím, a tak se ptám, jestli existuje nějaké elegantní řešení, jak v celém projektu šířit konstatní návratové hodnoty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.12.–
Vaizo0
Stálý člen
2. 3. 2013   #4
-
0
-

Věř mi, že s pomocí tříd to je ideální. Navíc můžeš mít konstanty rozděleny do různých kategorií, kterým budou odpovídat třídy konstant.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.225.–
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
2. 3. 2013   #5
-
0
-

Dobře, potřeboval jsem to slyšet. Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý