Zdravím. Neviem či poznáte, hoci len z počutia technológiu mikrovlnného motoru z roku 2006 o ktorej sa z nejakých dôvodov veľa nehovorí. Ide vlastne o to ze do uzavretej nádoby v tvare zrezaného kužeľa sa privádzaju s magnetrona mikrovlny o frekvencii 2.45 GHz a kedže je jedna zo základni tohoto zrezaneho kužeľa väčšia pôsobia na nu mikrovlny väčšou silou. Čo by mi zmysel možno ešte dávalo no čo mi zmysel naozaj nedáva je že pri experimentovaní s prototypom dosiahli okolo 300 mN/kW a ešte bolo spomenuté na stránke tejto technológie (emdrive), že by mohli dosiahnuť po nejakých úpravách dokonca až 30 N/W. Pritom tam není nič iné len mikrovlny v uzavretej nádobe. Keď som si to len tak zo zvedavosti prepočítal tak mi to výchádzalo maximálne 1 N / 299 792 458 W. Počítal som to cez F = P / c, čo som dostal úpravou E = mc^2. Bolo tam spomenuté aj niečo so skupinovou rýchlosťou, ktorá vraj môže byť väčšia než rýchlosť svetla. No nepochopil som tomu. Ak tomu niekto chápete, mohli by ste mi to prosím vysvetliť. Ďakujem za odpovede.
Fórum › Offtopic
Fyzika - Mikrovlnný motor
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů
Podobná vlákna
Krokový motor a PLC — založil fojtasek18
Jak ovládat motor a servo? — založil domitea
Fyzika — založil Jacob
Fyzika - priklad — založil dim
Moderátoři diskuze