Více proměných – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Více proměných – C / C++ – Fórum – Programujte.comVíce proměných – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hranicarrr
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
4. 3. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych pomoct s mým doučením .

vytvořil jsem kalkulačku, která má základní vlastnosti + , - , * , / , sin , cos, odmocnina.

a moje zajímavost je jestli jde udělat, mám zdroják který má na každou funkci dvě proměné (kromě,sin,cos, odmocnina)

a ja bych potřeboval že se mě zepta kolik chcu nastavit proměných např: ve funkci + .

Vůbec nic mě nenapadá.

chápu že by se to všechno dalo nastavit do podmínek, ale tohle se mi zdá nepřehledné a určitě to jde aji jinak.

Děkuji předem za odpovědi
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.225.–
Mutagen0
Super člen
4. 3. 2013   #2
-
0
-

int pocetProm = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); //Třeba z textboxu

int[] promenna = new int[PocetProm];

for (int i = 0; i < promenna.Length; i++)

{

    proemanna[i] = Console.ReadLine();

}

a to ti vytvoří pole promenna s xx hodnotama. a pak stači jen třeba sčítat apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
ingiraxo+15
Grafoman
5. 3. 2013   #3
-
0
-

musíš si předem zjistit počet vstupních hodnot a operátor (známénko, operaci) a podle toho zavolat požadovanou funkci nebo to udělat obrácene a podle operace zadat počet vstupních hodnot.. což je snažší i efektivnější

pokud používáš Formy, tak to mas snadný, stačí zjistit hodnotu a pokud konzoli, tak to záleží na tobě už, tam je možností víc.. třeba - zadání operace a podle ní počet vstupnich parametru, parsovat celej vstup

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Hranicarrr
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
19. 3. 2013   #4
-
0
-

Ahoj znova
měl jsem nějakou práci, a teď když už mám konečně volno jsem si k tomu sedl a tdy je výsledek:
 

#include <stdio.h>
#include <iostream>



int main()
{
	 using std::cout;
	 using std::cin;
	
  int i;  
   int pole1[10]={};  
	 
	 
cout<<"Kolik chces funkci\n\n";
cin>>i;	 
	 

	 
for(int x=0;x<i;x++)
{
      
cin>>pole1[0];

}




system("pause");
return 0;	
	
}

Jen nemůžu přijít jak zapisovat do dalšího pole. Udělam si cykl a vypisuju furt do jednoho pole.
nějakou radu hrozně rád uvítam

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.225.–
Hranicarrr
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
19. 3. 2013   #5
-
0
-

rardon ja jsem vůl .
 

#include <stdio.h>
#include <iostream>




int main()
{
	 using std::cout;
	 using std::cin;
	
  int i;  
   int pole1[10]={};  
	 
	 
cout<<"Kolik chces funkci\n\n";
cin>>i;	 
	 

	 
for(int u=0;u<i;u++)
{
     
cin>>pole1[u];

}

system("pause");
return 0;	
	
}

Proste jsem osel a nepodívám se na to pořádně .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.225.–
Hranicarrr
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
19. 3. 2013   #6
-
0
-

 Zase já .

Jedná se mi o proměnou "Z".
Jak mám udělat abych proměnou "Z" nemuset takhle vypisovat, ale aby se sečítala ve funkci "FOR".

Děkuji předem

#include <stdio.h>
#include <iostream>




int main()
{
	 using std::cout;
	 using std::cin;
	 
	 int g=1;
	int z;
  int i,x;  
   int pole1[99]={};  
	 
	 
cout<<"Kolik chces funkci\n\n";
cin>>i;	 
	 

	 
for(int u=0;u<i;u++,g++)
{
   cout<<"vloz cislo  "<< g<<" :"<<"\t";  
cin>>pole1[u];

}


z=pole1[0]+pole1[1]+pole1[2]+pole1[3]+pole1[4]+pole1[5]+pole1[6]+pole1[7]+pole1[8]+pole1[9]+pole1[10]+pole1[11]+pole1[12]+pole1[13]+pole1[14];

cout<<"\n\n";
cout<<z;

system("pause");
return 0;	
	
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.225.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
19. 3. 2013   #7
-
0
-

   

z = 0;
...
cin >> pole1[u];
z += pole1[u];
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Hranicarrr
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
19. 3. 2013   #8
-
0
-

z += pole1[u];

pzn:To plus znamená přičítat k dané proměnné?

Jináč strašně moc děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.225.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
19. 3. 2013   #9
-
0
-

Ano, je to "zkratka" pro z = z + ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý