Image swap – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Image swap – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comImage swap – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Me2D
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 3. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

potrebuju menit poradi obrazku na strance a to na mobilnich zarizenich. Tzn. aby se mi vzajemne vymenily ty obrazky, na ktere kliknu, protoze nemuzu pouzit drag/drop, takze klasicky puzzle. Predpokladam, ze jquery tohle dokaze vyresit.

Dik, Me2D

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.75.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 3. 2013   #2
-
0
-

1. Tak tohle si snad umi napsat i dite na zakladni skole, ne? Chces rici, ze jsi mene nez dite zakladni skoly? mozna neznas this, ale tak muzes pouzit id.

2. Proc do toho tahat jquery?

<script>var a = null; function swap(b) {var c; if (a!=null) {c = b.src; b.src = a.src; a.src = c; alert([a.src,b.src]); a = null;} else a = b;}</script>
<img src=1.jpg onclick="swap(this);">
<img src=2.jpg onclick="swap(this);">
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Me2D
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
5. 3. 2013   #3
-
0
-

Diky.

1. chtel jsem neco mezi selectable a sortable a sel jsem na to moc slozite

2. ano, jsem mene nez dite zakladni skoly, proto jsem tu.

Me2D

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.75.–
Ericsko+3
Stálý člen
20. 3. 2013   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 3. 2013   #5
-
0
-

Mylis se. Klikni na obrazek 1 pak na obrazek 2 a ono to obrazky vzajemne prohodi. Odpovida to presne zadani, chtel na oba obrazky kliknout. http://jsfiddle.net/jsN9N/3/

"Tu je sice jquery, ale ciste a jednoduche riesenie."

Opet se myslis. jquery je balicek 100k js kodu. To mi jako cistejsi neprijde. 100k kodu ma smysl, pokud budes delat vetsi cary mary.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Ericsko+3
Stálý člen
21. 3. 2013   #6
-
0
-

Narocnost: myslim na manipulaciu so src.

Menej narocne je vymenit poziciu elementov.

Pri zmene src si totiz browser zakazdym vlozi do DOM novu instanciu obrazka. Ked poklikas par sto krat, budes mat v pamati ovela viac, ako nejakych par kB kodu jQuery

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 3. 2013   #7
-
0
-

Ok, ale tve reseni se stejne neda pouzit, protoze pise: "potrebuju menit poradi obrazku na strance a to na mobilnich zarizenich. Tzn. aby se mi vzajemne vymenily ty obrazky, na ktere kliknu". Tech obrazku ma treba 50. Ale s dom a obrazky je to zajimava infrmace. treba to nekdy zkusim. Melo by to tahat z kese, ale kdo vi, jak se to dnes resi kvuli rychlosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Pohyblivý image — založil stanke

Image map — založil Jockie

C# panel + image — založil Martin

Image a OnMouseMove — založil xp

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý