Vstup napr.z joysticku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vstup napr.z joysticku – C / C++ – Fórum – Programujte.comVstup napr.z joysticku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
5. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, neviete o nejakej stránke kde je popis ako ovladať vstup z joystiku ? Alebo zo seriovej linky. Robim program pre ovladanie robotického ramena. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
5. 3. 2013   #2
-
0
-

Nápadá mě načítat joystik pomocí nějaké winapi funkce,nebo při nejhorším SDL. Asi to není to co hledáš. A ze sériové linky na to máš taky funkce ve winapi

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.117.–
5. 3. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

Joystick by měl jít připojit na LPT a s tím by mělo jít pracovat pomocí winAPI funkcí CreateFile, ReadFile....  Na COM je dobré použít již něco hotového, třeba TserialEvent. Akorát ty data z joysticku bys musel převést na sériová např pomocí jednočipu.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
12. 3. 2013   #4
-
0
-

ok,dik, pozrem si to.  Zatial som spravil jednoduché ovládanie z klavesnice cez funkciu getch() , ale ono by to malo byt v buducnosti ovladane z COM na ktorý bude posielat data vyšší riadiaci systém.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
12. 3. 2013   #5
-
0
-

Ešte jedna prosba , nejaka stranka o TserialEvent ? Nasiel som ale tak ktorá je asi pre "mierne pokročilého" najlepsia, dik 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
12. 3. 2013   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
12. 3. 2013   #7
-
0
-

#1 Martin
Pokud jde o joystick (nebo zařízení které posílá na COM nebo USB stejné signály) ve Windows jsou na to API funkce a notifikační zprávy, např. MM_JOY1MOVE, MM_JOY1BUTTONDOWN a další. Související funkce např. joySetCapture, joySetThreshold a další - je to popsané v dokumentaci Windows SDK.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
13. 3. 2013   #8
-
0
-

#6 hlucheucho
Super, len tam neviem  nájst du dokumentáciu . Píše že je v tom serial2.zip ale tam su len súbory ktoré mi ani nechcu ist pod VisC++     Budem sa s tým asi musiet trocha pohrat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
13. 3. 2013   #9
-
0
-

metody a události tam jsou popsané, ukázkové kódy taky. S kompilováním s MS VS zkušenosti nemám, používám C++ Builder. Podle popisu záleží na makru __BORLANDC__ a musí být nastaven multithreading.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
14. 3. 2013   #10
-
0
-

#9 hlucheucho
Prosím ta, nejak som to ten kod upravit. Pouzil som Tserial_event. Len v tom kode mi to píše nejaku chybu. Na čo som dosiel že tam chýba  časť    " int main() {  ..   "    Ked som ju na konci len tak dopísal tak mi to preložilo bez chyby. Len to nejde spustit. Kam ju treba napísat ? 

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
14. 3. 2013   #11
-
0
-

#10 Martin
...asi na to uz prichádzam, je k tomu este na konci stránky priloženy subor s main()..

sorry

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý