Zjisteni hodnoty promenne v OOP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjisteni hodnoty promenne v OOP – PHP – Fórum – Programujte.comZjisteni hodnoty promenne v OOP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

milda1230
Duch
5. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravim vsechny php guru i ty ostatni.

Jsem zacatecnik s OOP proto bych VAs rad pozadal o pomoc. V nize uvedenem kodu bych potreboval poradit, jak zjistim hodnotu promenne $name1, kterou bych rad dostal do funkce getImageName(), protoze s tou danou promennou bych pak rad dal pracoval - napr. ulozill jeji hodnotu do db nebo nekde vypsal.

Predem moc dekuji za pomoc.

<?php

class image {
    
    public $max_w;
    public $max_h;
   
    public function __construct() {
        
    }
    
    public function uploadImage($max_w, $max_h){
       
        if(isset($_FILES['image']) && ($_FILES['image']['type'] == 'image/jpeg') || ($_FILES['image']['type'] == 'image/jpg')  || 
                ($_FILES['image']['type'] == 'image/png')  || ($_FILES['image']['type'] == 'image/gif')){
            $name = $_FILES['image']['name'];
           
            $prevodni_tabulka = Array(   'ä'=>'a', 'Ä'=>'A', 'á'=>'a', 'Á'=>'A', 'à'=>'a', 'À'=>'A', 'ã'=>'a', 'Ã'=>'A',
                                         'â'=>'a', 'Â'=>'A', 'č'=>'c', 'Č'=>'C', 'ć'=>'c', 'Ć'=>'C', 'ď'=>'d', 'Ď'=>'D',
                                         'ě'=>'e', 'Ě'=>'E', 'é'=>'e', 'É'=>'E', 'ë'=>'e', 'Ë'=>'E', 'è'=>'e', 'È'=>'E',
                                         'ê'=>'e', 'Ê'=>'E', 'í'=>'i', 'Í'=>'I', 'ï'=>'i', 'Ï'=>'I', 'ì'=>'i', 'Ì'=>'I',
                                         'î'=>'i', 'Î'=>'I', 'ľ'=>'l', 'Ľ'=>'L', 'ĺ'=>'l', 'Ĺ'=>'L', 'ń'=>'n', 'Ń'=>'N',
                                         'ň'=>'n', 'Ň'=>'N', 'ñ'=>'n', 'Ñ'=>'N', 'ó'=>'o', 'Ó'=>'O', 'ö'=>'o', 'Ö'=>'O',
                                         'ô'=>'o', 'Ô'=>'O', 'ò'=>'o', 'Ò'=>'O', 'õ'=>'o', 'Õ'=>'O', 'ő'=>'o', 'Ő'=>'O',
                                         'ř'=>'r', 'Ř'=>'R', 'ŕ'=>'r', 'Ŕ'=>'R', 'š'=>'s', 'Š'=>'S', 'ś'=>'s', 'Ś'=>'S',
                                         'ť'=>'t', 'Ť'=>'T', 'ú'=>'u', 'Ú'=>'U', 'ů'=>'u', 'Ů'=>'U', 'ü'=>'u', 'Ü'=>'U',
                                         'ù'=>'u', 'Ù'=>'U', 'ũ'=>'u', 'Ũ'=>'U', 'û'=>'u', 'Û'=>'U', 'ý'=>'y', 'Ý'=>'Y',
                                         'ž'=>'z', 'Ž'=>'Z', 'ź'=>'z', 'Ź'=>'Z', ' ' => '_', '-' => '_'
                                          );

            $name1 = strtr($name, $prevodni_tabulka);

            if(file_exists('images/' . $_FILES['image']['name'] )){
                echo 'Soubor s timto nazvem jiz existuje!!!';
            } else {
                list($width, $height) = getimagesize( $_FILES['image']['tmp_name']);
                
                $ratio_w = $width/$max_w;
                $ratio_h = $height/$max_h;
                    
                if($width<$height){
                        $nova_sirka = $width/$ratio_h;
                        $nova_vyska = $height/$ratio_h;
                    } else{
                        $nova_sirka = $width/$ratio_w;
                        $nova_vyska = $height/$ratio_w;
                        }
            $out = imagecreatetruecolor($nova_sirka, $nova_vyska);
            $tmp_name = $_FILES['image']['tmp_name'];
           
            $source = imagecreatefromjpeg($tmp_name);
            imagecopyresampled($out, $source, 0,0,0,0, $nova_sirka, $nova_vyska, $width, $height);
            imagejpeg($out,'thumb_img/'.$name1);
            imagedestroy($out);
            imagedestroy($source);
           
            move_uploaded_file( $_FILES['image']['tmp_name'], 'images/'. $name1);
            
            }
    } else {
          echo 'Vybraný soubor není obrazek ve formátu: .jpg, .jpeg, .png nebo .gif!!!';
      }
     
    }
    
    public function getImageName(){
     
    }
    
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.232.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 3. 2013   #2
-
0
-

nadefinujes ji jako atribut tridy... pak k tomu pristupovat pres this... manual ti to vysvetli nejlip

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
milda1230
Duch
5. 3. 2013   #3
-
0
-

To KIIV ... to jsem zkousel nasledovne a nic se mi nevypsalo .... nevim co delam spatne  

<?php
...
public $name1;

...

public function genImageName(){
	return $this->name1 = $name;
}

jak rikam ... teprve se ucim ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.230.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 3. 2013   #4
-
0
-

#3 milda123
a kde beres tu hodnotu $name?

vrátíš to jenom jako:

public nejakyGetter()
{
	return $this->nejakaPromenna;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:7:204:b908:2a27:...–
All you need is vision and time.
milda1230
Duch
5. 3. 2013   #5
-
0
-

To crazy: omlouvam se ... jednak tam melo byt return  $this->name1=$name1 ....

jinak kdzy jsem to udelal podle tveho navodu tak mi to hlasi:

Undefined variable: name1 a Cannot access empty property in...

tu promennou beru v metode uploadImage() - je to prejmenovany nazev uploadovaneho souboru ..... jsem proste asi lama :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.226.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Listview zjištění hodnoty — založil Atheo

Oop vlastnosti promenne — založil Lubošek

Z hodnoty promenne promenna :) — založil Pepa Rohlik

Vytažení hodnoty z obsahu proměnné — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý