Stristr – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Stristr – PHP – Fórum – Programujte.comStristr – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Vratislav Šula
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 3. 2013   #1
-
0
-

Potřebuji poradit funkce "stristr("Olga Tomešková", "TOMEŠKOVÁ")" mi vrací false, ačkoli by měla být case-insensitive! Dokáže mi někdo poradit? (vratikATemail.cz)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.204.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
6. 3. 2013   #2
-
0
-

Nedělají Ti tam problém písmenka s diakritikou?

PHP neumím, ale jinde už jsem se setkal s tím, že "a"="A", ale "á"!="Á".

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 3. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

a podle kodovani mozna pouzit i  mb_stristr

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vratislav Šula
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 3. 2013   #4
-
0
-

#3 KIIV
mám to takto, kódování je stejné jako charset mb_stristr($a, $b,"utf-8"), mám ve scriptu i setlocale(LC_CTYPE, 'cs_CZ'); přesto stále vrací pro řetězce $a="Olga Tomešková"; a $b="TOMEŠKOVÁ"; FALSE....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.204.–
Řešení
Vratislav Šula
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
7. 3. 2013   #5
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#4 Vratislav Šula
VYŘEŠENO!

Použil jsem: mb_stristr($a, $b,"utf-8"),

ve scriptu mám před funkcí mb_stristr toto volání: mb_internal_encoding("UTF-8");

takže pro řetězce $a="Olga Tomešková"; a $b="TOMEŠKOVÁ"; je výsledek TRUE

HURÁ

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý