Objekt v okně ( pozadí a pohyb ) – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Objekt v okně ( pozadí a pohyb ) – Java – Fórum – Programujte.comObjekt v okně ( pozadí a pohyb ) – Java – Fórum – Programujte.com

 

Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
7. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, potřebuji vytvořit objekt ( malých rozměrů konkrétně tvaru děla které bude později sřílet ). Objekt se má pohybovat za pomoci šipek doleva na okraj a doprava na okraj, nejlépe s vlastním pozadím ( obrázek ) nebo ho alespoň dobře natvarovat a potřeboval bych ho umístit na střed okna ( má 500x300 px ) Googlil jsem a zkoušel jsem bohužel vždy mi to při překladu vyhazuje chyby a nevím si s tím rady, proto bych vás chtěl poprosit o pomoc. Děkuji. zdrojáky jsem rači všechny smazal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.217.–
Redix
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
7. 3. 2013   #2
-
0
-

Vytvor si objekt :
Rectangle hero = new Rectangle(15, 300, 24, 24);

Potom vytvor ImageIcon :
ImageIcon hero = new ImageIcon("obrazok.png");
heroPic = hero.getImage();

A teraz ho vykresly:

g.drawImage(heroPic, hero.x, hero.y, this); 

ja mam takto robenú hru a ide v poho. . Snáď som ti pomohol :P

a ešte ohľadom toho ten pohyb.. 

if(keyCode == KeyEvent.VK_LEFT || keyCode == KeyEvent.VK_A){
                hero.y++;
            }

niečo v tom štýle ..
bitee.eu*

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.87.11.–
Redix
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
7. 3. 2013   #3
-
0
-

zabudol som pri tom 

Rectangle hero = new Rectangle(15, 300, 24, 24);

tie čísla - (int x, int y, int width, int height)

(súradnica x, súradnica y, výška šírka objektu,výška objektu)

tie súradnice to je po štarte kde sa ma zjaviť na okne ...

bitee.eu*

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.87.11.–
Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
7. 3. 2013   #4
-
0
-

Snad jsi mi pomohl ? o tom není pochyby, díky moc. Uvedl jsi mě na správnou cestu opravdu moc díky, jdu na tom máknout :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Redix
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
7. 3. 2013   #5
-
0
-

Ked mas skype tak mi napis .. Urcite ti s tym pomozem (moj skype: raiteddy)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý