Refresh divu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Refresh divu – PHP – Fórum – Programujte.comRefresh divu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

já už ani nevím
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den, dělám na online chatu a chci aby se mi div aktualizoval třeba po 5 sekundách. Ale jen div. Ne celá stránka. Div co potřebuji aktualizovat vypadá následovně.  

<div class="chat"  >
          <table>
          {foreach name=diskuze from=$zpravy item=row}
            {if !$smarty.foreach.diskuze.last}
              <tr>
                  <td>
                      {$row.JmenoChat}
                  </td>
                  <td>
                      {$row.TextChatu}
                  </td>
              </tr>
              {/if}
              {/foreach}
              </table>
            </div>

Výpis je dělaný přes Smarty. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.186.–
Erik Meliška
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 3. 2013   #2
-
0
-

Je viac sposobov ako na to, idealne je vytvorit si nejaku metodu na generovanie iba toho obsahu a potom ho volat asynchronne ajaxom. Ak ten online chat nepises v nejakom frameworku, potom je este moznost zavolat ajaxom celu stranku a zobrazit iba dany div. Moze pomoct napr. jQuery load() funkcia:


$('.chat').load('chatpage.php .chat');

urobi to, ze do .chat elementu vlozi iba .chat element zo stranky chatpage.phpč

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
já už ani nevím
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 3. 2013   #3
-
0
-

#2 Erik Meliška
Nemohl bys mi prosím napsat podrobně ten kód? To co jsi napsal jsem moc nepochopil. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.186.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
8. 3. 2013   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

FF - refresh — založil bbtrash

REFRESH V FF — založil leon

GridView refresh — založil Petr.

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý