Volani konstruktoru z jineho konstruktoru – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Volani konstruktoru z jineho konstruktoru – Java – Fórum – Programujte.comVolani konstruktoru z jineho konstruktoru – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zizi
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám třídu public class hriste a jeji konstruktor public hriste(int pocetHracu), který vytvaří pole instancí tridy hráč o velikosti pocetHracu.

Při vytváření instancí třídy hráč musím volat konstruktor tridy hrac, který vypadá: public hrac (hriste h, int cisloHrace);

Prostě instance třídy hráč uchovává na jakém hrišti hráč hraje a jaké má číslo. Ale nevím jak tento konstruktor správně volat z konstruktoru třídy hriste. Co dosadit za to h.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.62.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
9. 3. 2013   #2
-
0
-

ak chces aby kazdy hrac (kazdy objekto hrac) obsahoval odkaz na jeho ihrisko tak mu ho musis poslat ... v nejakej nadriadenej triede z ktorej to volas musis mat pristup k danemu hristi a pri vytvarani hraca mu posles odkaz na jeho hriste

cize napr:

... main() {
	Hriste ihrisko = new Hriste();
	Hrac hrac = new Hrac(ihrisko, 33);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.163.–
https://github.com/Flowy
Flowy0
Věrný člen
9. 3. 2013   #3
-
0
-

(napisal si to dost zle ...)

ak chces aby sa pri vytvoreni hraca dany hrac hned automaticky zaradil na dane ihrisko tak si jednoducho v triede hriste vytvoris metodu ktora zaradi hraca do pola (musis si ukladat aktualny index kde si ukladal posledneho)

potom len zavolas pri vytvarani hraca aby sa aj zaradil do hriste ... 

public hrac(hriste h, int cisloHrace) {
	h.addPlayer(this);
	...
}

ale je to dost neprirodzene chovanie a neskor mozes narazit na problem (ked napr pride hrac ktory nema hriste) ... alebo metodu pretaz a toto daj len ako moznost ... radsej by som po vytvoreni hraca jednoducho zavolal hriste z nadriadenej metody a tuto priradil hraca

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.163.–
https://github.com/Flowy
Zizi
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 3. 2013   #4
-
0
-

#3 Flowy
Dekuju, pomohli jste mi. Ještě bych se rád zeptal na jednu věc.

Mám balík, v něm určité třídy a testovací třídu, junit. A ještě junit jar archiv verze 4.10.

Přeloženo už mám, ale nevím jak mám tu testovací třídu spustit pomocí junit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.62.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Podobná vlákna

Pretizen konstruktoru — založil BigBear

Inicializace konstruktoru — založil pepa

Tridy: chyba konstruktoru — založil fnenks

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý