Rozbilo se mi dev-cpp / sdl – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozbilo se mi dev-cpp / sdl – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozbilo se mi dev-cpp / sdl – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

PiKey0
Newbie
11. 3. 2013   #1
-
0
-

jsem po nějaký době pustil dev-cpp a  nic mi na něm nefunguje co používá sdl (a dřív fungovalo)

respektive - program se zkompiluje,, ale nespustí,, vyrobí to .exe kterej pak funguje ale nespustí se z prostředí dev-cpp při stisku F9

je jasný co myslim? stalo se to už někomu? nevim jak to umoudřit :-(

p.s. projekty co nepoužívají sdl se spustí

chtěl jsem si hrát a najednou to nefunguje :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
říkal jsem si,, že už na světě nemůže být hůř,, pak mě napadlo začít pracovat v pythonu
Doomista+1
Stálý člen
11. 3. 2013   #2
-
0
-

V devcpp se ti program spustí jen pokud máš v aktivním okně main.cpp nebo jak máš pojmenovanej soubor s f-cí main

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.191.–
Na vše stačí iostream...
PiKey0
Newbie
11. 3. 2013   #3
-
0
-

jistěže  mám, pravím že všechno fungovalo, pak to  tři měsíce stálo a naráz to nefunguje 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
říkal jsem si,, že už na světě nemůže být hůř,, pak mě napadlo začít pracovat v pythonu
PiKey0
Newbie
11. 3. 2013   #4
-
0
-

se na to vy** už sem to celý několikrát přeiinstaloval, avast sem vypnul,, to musí být nějaká krpa ve windowsech

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
říkal jsem si,, že už na světě nemůže být hůř,, pak mě napadlo začít pracovat v pythonu
potucek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 3. 2013   #5
-
0
-

u tebe bych to tipoval ze jsi si odinstaloval mingw/gcc kemo  

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.116.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
13. 3. 2013   #6
-
0
-

#4 PiKey
dost pochybuju, že to bude ve windowsech... ukaž nám kód a možná ti řekneme, proč se to nespustí

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
PiKey0
Newbie
13. 3. 2013   #7
-
0
-

tak ještě jednou,,,, program se zkompiluje vyrobí to exáč a ten funguje, ale z prostředí dev-cpp se nespustí, musim pro něj vlézt do adresáře kde ho to vyrobí a tam ho spustím bez keců,, a problém se vyskytl z ničeho nic

jestli chceš mocí mermou nějaký kód tak třeba tento, taková blbost

#include <SDL/SDL.h>
#include <stdlib.h>
#include <ctime>
#include <cmath>

using namespace std;             

SDL_Surface *screen;

int vlocek = 0;

class snih {
      public:
        void reset(int pp);
        void update();
      private:
        int x,y,z,size,p,color;
        SDL_Rect rect; };

void snih::reset(int pp){
  x = (rand()%1024)*25;
  y = 25;
  z = 1 + rand()%47;
  color=((16+z)>>1) + ((16+z)<<5) + (((16+z)>>1)<<11); 
  p=pp;
  size = 2 + rand()%3;
}

void snih::update(){
  if (p == 0){
    x+= (rand()%(z*2))-(z);
    y+= z;
    if (x<25) x = 25550;
    if (x>25550) x = 25;
    if (y>19150) reset(0);
    rect.x= x / 25;
    rect.y= y / 25;
    rect.w= size;
    rect.h=size;
    SDL_FillRect(screen, &rect, color);    
    vlocek++;
  } else p--;
}
         
#define pocet 5000

snih vlocka[pocet];
int FPS=0,cnt=0;
char nadpis[32];
int time0,time1;

int main(int argc, char *argv[]){
  int n;
  Uint8* keys; 
  srand(time(0));
  for (n=0;n<pocet;n++) vlocka[n].reset(n);
  if( SDL_Init(SDL_INIT_VIDEO) < 0 ){
    printf("Inicializace SDL se nezdařila: %s", SDL_GetError());
    exit(1);
  }

  atexit(SDL_Quit);
  screen = SDL_SetVideoMode(1024, 768, 16, SDL_HWSURFACE|SDL_DOUBLEBUF);

  if ( screen == NULL ){
    printf("Vytvoření okna se nezdařilo: %s", SDL_GetError());
    exit(1);
  }
  SDL_WM_SetCaption("Snizek",  NULL);  

  bool hraj = true;
  SDL_Event event;
  while(hraj){                     
    time0=SDL_GetTicks();
    while(SDL_PollEvent(&event)){
      if(event.type == SDL_QUIT) hraj = false;
      if(event.type == SDL_KEYUP){
        if(event.key.keysym.sym == SDLK_ESCAPE) hraj = false; }
      
  }
    SDL_FillRect(screen, NULL, 0);
    vlocek=0;
    for (n=0;n<pocet;n++) vlocka[n].update();
    SDL_Flip(screen);
    time1=SDL_GetTicks();
    FPS+=1000/(time1-time0);
    cnt++;
    if (cnt==10) {
      FPS/=10;
      cnt=0;
      sprintf(nadpis,"Snizek, %i FPS, %i vlocek",FPS,vlocek);
      SDL_WM_SetCaption(nadpis,  NULL);
      FPS=0;
    }
  }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
říkal jsem si,, že už na světě nemůže být hůř,, pak mě napadlo začít pracovat v pythonu
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 3. 2013   #8
-
0
-

#7 PiKey
už jsem to tu dneska jednou psal do jiného vlákna.

Nepoužívejte Dev-Cpp - je plné chyb a podpora tomu už dávno skončila (mimo to, je to hrozné IDE).

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
PiKey0
Newbie
14. 3. 2013   #9
-
0
-

   

tak na mě vysyp co mám používat, dev-cpp je jediný v čem se mi dobře psalo, btw chci programy PSAT a ne je MALOVAT, takže chci textový vývojový nástroj, jednoduchý a přehledný   

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
říkal jsem si,, že už na světě nemůže být hůř,, pak mě napadlo začít pracovat v pythonu
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 3. 2013   #10
-
-1
-
Mimo téma

#9 PiKey
tenhle přístup se mi vážně nelíbí... děláš, jako bychom mohli za to, že ti něco nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Dev Cpp chybova hlaska — založil Ragnar

Build Error v Dev Cpp — založil becal

Nastavenie SDL v Dev-c++ — založil mendy

Zkompilovat *.h *.cpp *cpp dohromady — založil -------------

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý