Ahoj, nevíte, jestli existuje operační systém reálného času pro Raspberry Pi? Našel jsem plno Linuxových OS upravených pro ARM procesory v Raspberry Pi, ale žádnou distribuci typu RTOS...
Fórum › Mikrokontroléry
RTOS pro Raspberry Pi
podívej se na FreeRTOS http://www.freertos.org/
hu
#2 hlucheucho
Z toho co jsem pochopil se jedná o RTOS, který je složen v podstatě jen ze 4 modulů napsaných v jazyku C. Ale co jsem se nedočetl je - pro jaké zařízení je tento systém určen (bude fungovat i na Raspberry Pi). A dále jsem uplně nepobral, jak se se systémem pracuje. Ty máš s FreeRTOS nějaké zkušenosti?
Mají tam někde přehled portů na různé systémy. Zkušenosti mám velice krátké na 32-bitovém AVR, pro který už byl portován. Podle toho, co píšou, by mělo jít portovat FreeRTOS na jiný HW.
hu
#4 hlucheucho
Aha, a jak se s tímto systémem pracovalo? Předpokládám, že žádné grafické prostředí neexistuje, takže práce spočívá pouze s příkazovým řádkem (něco jako terminál v Linuxu?). Já jen abych měl nějakou představu (nikdy jsem s RTOS nepracoval).
you wish :D
pekne se to se vsim, co chces aby tam bezelo, zkompiluje ... pokud chces nejaky rozhrani, tak si ho musis nekde splasit nebo naprogramovat sam... to same veskere ovladace k hw... u linuxu mas aspon sanci ze uz to existuje - tim jak je R-Pi rozsireny... pak zkusit treba najit rt jadro
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
OS pro MCU (RTOS) — založil babulax
Multiplexer pro Raspberry pi — založil Le_Ze
Vlastní OS - z RTOS do PTOS — založil Matěj Andrle
Detekce RTOS (realtime Linux) — založil Anonym
Raspberry Pi a hw preruseni — založil svoby1