JFrame - bacground image – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JFrame - bacground image – Java – Fórum – Programujte.comJFrame - bacground image – Java – Fórum – Programujte.com

 

Deve
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, mám takový začátečnický problém, mám JFrame a chtěl bych mu nastavit na pozadí obrázek, hledal jsem na internetu ale vše mi připadlo dložité, chci se zeptat na nejjednoduší způsob :) předem děkuji. 

public class Objekt {
  public static void main(String[] a) {
    JFrame okno = new JFrame();
 
    Image icon = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("auto.png");
    
    okno.setIconImage(icon);
    okno.setResizable(false);
    okno.setTitle("Objekt");
    okno.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
    okno.setSize(500, 400);
    okno.setLocationRelativeTo(null);
    okno.getContentPane().add(new MujObjekt());
    okno.setVisible(true);
  }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.217.–
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
12. 3. 2013   #2
-
0
-

Jednoducha

package backgroundimagedemo;

import javafx.application.Application;
import javafx.scene.Group;
import javafx.scene.Scene;
import javafx.scene.image.Image;
import javafx.scene.image.ImageView;
import javafx.stage.Stage;

/**
 *
 * @author Jiri Prajzner, @dr3dwerkz
 * www.dredwerkz.cz
 */
public class BackgroundImageDemo extends Application {

  private final static Image i = new Image(
    BackgroundImageDemo.class.getResource("DukeWeb.jpg").toString());
  
  @Override
  public void start(Stage primaryStage) throws Exception {
    
    ImageView iv = new ImageView(i);
    
    Group root = new Group();
    root.getChildren().add(iv);
    
    Scene scene = new Scene(root, 504, 320);
    primaryStage.setTitle("www.dredwerkz.cz - Background Image Demo - @dr3dwerkz");

    primaryStage.setScene(scene);
    primaryStage.show();
  }

  /**
   * The main() method is ignored in correctly deployed JavaFX application.
   * main() serves only as fallback in case the application can not be launched
   * through deployment artifacts, e.g., in IDEs with limited FX support.
   * NetBeans ignores main().
   *
   * @param args the command line arguments
   */
  public static void main(String[] args) {
    launch(BackgroundImageDemo.class, args);
  }
}

ukazka v JavaFX:

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Dave
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
14. 3. 2013   #3
-
0
-

OK a když programuji v SE bude to fungovat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
15. 3. 2013   #4
-
0
-

#3 Dave
ahoj,

bude pokud mas JDK 7 build 9 nebo vyssi. Je potreba to nastavit v IDE, resp. staci vybrat na zacatku JavaFX projekt (alespon v NetBeans to tak je). Aplikace pak normalne bezi bezi jako vsechny jine Java aplikace na desktopu (opet, clovek musi mit JRE 7 b9 nebo vyssi).

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

JDialog a Jframe — založil Geroz

JFrame kalkulačka — založil Tommi

Aktualizacia jFrame — založil james

Průhlednost JFrame — založil Teo

Frame a Jframe — založil Herm

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý