Ukládání souboru - Nastavení cesty – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukládání  souboru - Nastavení cesty – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkládání souboru - Nastavení cesty – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kenvelo+1
Super člen
15. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím chtěl bych se zeptat jakým směrem pokračovat když chci uložit soubor na místo které si já zvolím... Nemám problém nastavit přímou cestu do určité složky přímo ve zdrojovém kodu, problém spočívá v tom, aby se mě program zeptal kam daný soubor uložit :) 

Vše píšu v C++ 

Díky za odpovědi ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.14.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Reklama
Reklama
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
15. 3. 2013   #2
-
0
-

#1 Kenvelo
Pokud myslíš dialog na uložení souboru včetně jména souboru tak od Visty výše je ve WinAPI  rozhraní IFileSaveDialog, pro starší verze Windows použít funkci GetSaveFileName.

Pro dialog který umožní "pouze" vybrat složku, pak funkce SHBrowseForFolder a SHGetPathFromIDList.

Všechny jsou popsány v dokumentaci Windows SDK/MSDN včetně ukázek.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
11. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 Radek Chalupa
Mám také problém s ukládáním obrázků, ale trošku jiného ražení. Přes můj program spouštím kameru, (nastavuji různé parametry a tak). Díky integrované funkce getClick, můžu po kliknutí uložit obrázek - aktuální pohled kamery. Jde ale do názvu vložit nějakou proměnnou, aby se mi tento soubor každým kliknutím nepřepisoval? 

Doufám, že jsem to popsal srozumitelně, jsem amatér a v C++ dělám asi dva měsíce...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.167.45.–
hlucheucho+10
Posthunter
11. 4. 2013   #4
-
0
-

buď nejdřív ověřit existenci souboru a pokud existuje, přidat do názvu číslo nebo, podle mého názoru lepší, tvořit název souboru z aktuálního data a času.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
11. 4. 2013   #5
-
0
-

#4 hlucheucho
Upřímně asi nejsem na takovém levelu :(

Představoval jsem si to asi nějak takhle:

if (vpDisplay::getClick(I, false))
  {
  // Create a color image
vpImage<vpRGBa> Image ;
// Updates the color image with the original loaded image and the overlay
vpDisplay::getImage(I, Image) ;

// Write the color image on the disk
std::string filename = "./holder.i.ppm";
vpImageIo::write(Image, filename) ;
int i=i+1;
}

Akorát neumím dostat tu proměnnou do názvu. Jde to, nebo na to musím jinak? Dík za trpělivost :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.167.45.–
hlucheucho+10
Posthunter
11. 4. 2013   #6
-
0
-

postupuj podle  http://www.cplusplus.com/reference/string/to_string/

hu


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
11. 4. 2013   #7
-
0
-

#6 hlucheucho
Super, moc děkuju, to jsem přesně potřeboval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.167.45.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 177 hostů

Podobná vlákna

XNA ukladani nastaveni — založil Belze

Ukladani nastaveni programu — založil Milan H.

Vybrání cesty k souboru... — založil dragon124

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý