Rada s připojením k serveru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rada s připojením k serveru – C / C++ – Fórum – Programujte.comRada s připojením k serveru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Kenvelo+2
Super člen
19. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím prosím vás můžete mi někdo říci jak připojit program k webu ? Vytvořil sem program ve kterém si napíšu text uloží se do textového dokumentu ale vůbec netuším jak to ukládat na net. První bych to chtěl vyzkoušet na Webzdarma mam vytvořenou databázi a chtěl bych aby se to do toho ukládalo. 

Program by měl ukládat a i číst soubory. Jedná pouze o textové soubory.  Mám v tom zmatek a vůbec nevím kde začít ... 
Jedná se pouze o jednoduchou konzolovou aplikaci C++
Předem děkuji za rady. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.10.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Ericsko+3
Stálý člen
19. 3. 2013   #2
-
0
-

Asi si musis najskor urobit jasno, co chces ukladat na net.

Chces ukladat data, ktore zbieras pomocou konzolovej aplikacie?

Alebo nieco ine?

Pokus sa lepsie vysvetlit svoj problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
Kenvelo+2
Super člen
19. 3. 2013   #3
-
0
-

#2 Ericsko
Dám fiktivní příklad .. Program se mě zeptá at napíšu jedno číslo .. napíšu třeba 12 číslo 12 se uloží do textového dokumentu tento dokument se uloží na server, když se připojí třeba můj kamarád co má stejný program co já uvidí že sem napsal číslo 12... on napíše třeba jiné číslo př : 7 a já uvidím že včera sem napsal 12 a on 7. Je to jen fiktivní příklad ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.10.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Kenvelo+2
Super člen
19. 3. 2013   #4
-
0
-

#2 Ericsko

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.10.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Ericsko+3
Stálý člen
20. 3. 2013   #5
-
+2
-
Zajímavé

To uz patri asi do ineho fora, ale predsa:

Na tento ucel je treba na webe urobit tzv. webservis: malinku aplikaciu, ktora bude pocuvat na nejakej URL, kam budeme z konzolovej aplikacie posielat request.

Moze to byt napr. jednoduchy php script, ktory zoberie parametre z URL (napr. typ_requestu, meno, sprava) a ulozi ich do suboru. (http://www.nieco.cz/webservis.php?…)

Ked chcem zistit, aka bola posledna sprava a kto ju ulozil, poslem iny request napr. http://www.nieco.cz/webservis.php?typ=posledny
a odpoved bude napr. Honza;7

Tvoja uloha je v konzolovej aplikacii vediet zavolat http request a precitat odpoved, ktoru ti posle. V Linuxe mozes vyuzit napr. "curl"

Samozrejme je to na dlhsie, webservisy maju svoje standardy, (REST, SOAP), ale na jednoduchy ucel mozes pouzit aj nieco ako som pisal vyssie. Doporucujem precitat nieco o JSON, umoznuje prenos poli, objektov a ma vacsie moznosti, ako iba prenost nejakeho textu, ktory potom treba este parsovat.

Pomohlo aspon nasmerovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
Kenvelo+2
Super člen
20. 3. 2013   #6
-
0
-

#5 Ericsko
Pomohlo hodně ... Děkuji ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.10.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

Problem s připojením — založil Karel

Problém s připojením ntb — založil Anonymní uživatel

Problem s pripojenim k MySQL — založil micro.21

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý