Pascal triedenie MAXSORT – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pascal triedenie MAXSORT – Pascal – Fórum – Programujte.comPascal triedenie MAXSORT – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pietro620
Návštěvník
19. 3. 2013   #1
-
0
-

Mam spraveny program ale mi to nefunguje. Prosim si od Vas pomoc. 

Program je o triedeni MAXSORT 

program triedenie;
uses crt;
const N=10;
var pole:array [1..N] of integer;
    i,q,j,t:integer;

procedure napln_pole;
     begin

          for i:=1 to N do pole[i]:=random(100);
     end;

procedure vypis_pole;
     begin
          writeln('prvky pola: ');
          for i:=1 to N do write(pole[i],' ');
          writeln;
     end;

procedure zamen(var a,b:integer);
     var  temp:integer;
     begin
          temp:=a;
          a:=b;
          b:=temp;
     end;

procedure MAXSORT;
     var  imax:integer;
     begin
     for  i:=N downto 2 do
          begin
          imax:=1;
          for j:=2 to i do
          if pole[imax] < pole[j] then
             begin
             imax:=j;
             end;
          zamen(pole[imax],pole[i]);
          end;
       end;
begin
     clrscr;
     randomize;
     napln_pole;
     vypis_pole;
     writeln('Vyber triedenie MAXSORT ');
     readln(Q);
     case Q of
     MAXSORT;
     end;
     vypis_pole;
     readkey;
end.
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.87.94.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
19. 3. 2013   #2
-
0
-

#1 pietro62
A co ti nefunguje? Pokud ten program má mít jen jedno třídění, tak není co vybírat, pokud jich bude víc, asi budeš vybírat z nějaké nabidky.

Každopádně pro začátek zkus místo toho "výběru" zatím rovnou třídit.

 Takže místo:

     writeln('Vyber triedenie MAXSORT ');
     readln(Q);
     case Q of
     MAXSORT;
     end;

Napiš jen:

         MAXSORT;

pak by to mohlo aji nějak fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
KIIV+42
God of flame
20. 3. 2013   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Triedenie — založil Thomash

Triedenie MergeSort — založil newo

Triedenie udajov v C — založil presto

Triedenie textoveho suboru — založil Wulp

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý