Vyhledávání Google – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyhledávání Google – PHP – Fórum – Programujte.comVyhledávání Google – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Markaos0
Návštěvník
19. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,
dělám takový skript, který přepošle uživatele na Google.cz s nějakým dotazem. To ale není zas tak podstatné. Google chce dotaz spolu s háčky a čárkami, ale když použiju funkci header(), tak se to "zakóduje". Header() jsem použil takhle: 

header("location:https://www.google.cz/search?q=$query&aq=f&oq=$query&aqs=chrome.0.57j62l3.5837&sourceid=chrome&ie=UTF-8");

Takže když napíšu jako dotaz "příliš", tak z toho vznikne "p%F8%EDli%9A". Potřebuju poradit, jak zajistit, že se to nezakóduje.

Prosím, vynechte dotazy jako "A proč to děláš?" nebo doporučení vykašlat se na to, když to jde na jejich stránkách. Pište prosím k věci. Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Řešení
Ericsko+3
Stálý člen
20. 3. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

<?php 
  header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
  $query = urlencode("příliš");
  header("location:https://www.google.cz/search?q=$query&aq=f&oq=$query&aqs=chrome.0.57j62l3.5837&sourceid=chrome&ie=UTF-8");
?>

U mna funguje, aj ked ten text korektne enkodujem. Google si ho po presmerovani spravne dekoduje,

Skus sa pozriet, ci mas spravne nastavene kodovanie scriptu, v ktorom manipulujes s tym suborom. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
Markaos0
Návštěvník
20. 3. 2013   #3
-
0
-

Děkuji. Zjistil jsem, že problém je právě v kódování. Zdá se, že to nefunguje když je kódování nastavené na Windows (CP1250).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.11.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
23. 3. 2013   #4
-
0
-

#3 Markaos
A ještě jedna věc: až teď jsem si všiml, že jsem to Googlu odesílal s tím, že je to kódované pomocí UTF-8, ale ve skutečnosti to mělo CP1250.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.9.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Vyhledávání — založil x-flyer

Vyhledávání — založil al

Popup na vyhledavani — založil ondrasimuss

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý