Problém s předáním stringoveho pole jako parametru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s předáním stringoveho pole jako parametru – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s předáním stringoveho pole jako parametru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

nemeja0
Duch
19. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, snažím se předat pole stringu jako parametr funkci. Pořád se mi to nedaří. Nejradši bych to chtěl s pointerem, ale to mi píše chybu v převádění charu.

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
	
void vykresliPole( string pole[])
{
	for (int i = 0; i < sizeof(pole) / sizeof(pole[ 0 ]);i++)
	{
		cout << i << endl;
	}
}  
int main()
{
	int pocet;
	string pole[] = {"pole","pole2","sarodsjaosjdsadpajf","asojasofijsaf","asd"};
	vykresliPole(pole);
	system("pause");
	return 0;
}

Jsem začátečník, přecházím z PHP. Děkuji předem za každou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.225.–
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
20. 3. 2013   #2
-
0
-

   

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
	
void vykresliPole( string pole[],int j)
{
	for (int i = 0; i < j;i++)
	{
		cout << i << endl;
	}
}  
int main()
{
	int pocet;
	string pole[] = {"pole","pole2","d","asojasijsaf","asd"};
	vykresliPole(pole,sizeof(pole) / sizeof(pole[ 0 ]));
	system("pause");
	return 0;
}

Ale není to moc spolehlivá metoda

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.221.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
vitamin+8
Grafoman
20. 3. 2013   #3
-
0
-

Na zistenie dlzky pola sa da pouzit nieco taketo:

template <class T, size_t N>
constexpr size_t len_of(const T (&) [N]){return N;}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
20. 3. 2013   #4
-
0
-

Ano, pro ty co neovládají c++11

template<size_t n> double f(double (&c)[n]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.221.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
vitamin+8
Grafoman
20. 3. 2013   #5
-
0
-

#4 Martin Kozibrátka
z c++11 tam je len 'constexpr', bez toho to funguje aj v c++03.

Preco si pouzil double miesto template parametra a preco double vracias?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2013   #6
-
0
-

nebyl by rovnou lepsi vector? aspon by se dalo do pole pridavat :D 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
20. 3. 2013   #7
-
0
-

#5 vitamin
To je jen narychlo zkopírovaná ukázka z netu bez úprav

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.221.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý