Dynamické vs klikací vytváření formů – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dynamické vs klikací vytváření formů – Java – Fórum – Programujte.comDynamické vs klikací vytváření formů – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Adam
~ Anonymní uživatel
157 příspěvků
21. 3. 2013   #1
-
0
-

Ahoj. Stojím na počátku prvního většího projektu v Javě a chci znát názor zkušených na tvorbu GUI. Je lepší naklikat si potřebné komponenty z toolboxu, či si všechno napsat ručně?

Jsou mi jasné některé klady a zápory obou přístupů.

Klady toolboxu: rychlejší tvorba, snadnější tvorba.
Klady tvorby vlastních objektů oken: absolutní kontrola nad vzhledem, méně „nepotřebného kódu“, snadnost při rozšiřování (aneb jak přidat 100 stejných tlačítek) a v neposlední řadě to svěčí o větších znalostech programátora.

Každopádně si říkám, že pro moje účely (graficky nenáročná aplikace), by mi stačil první způsob. Na druhou stranu neuškodí něčemu se přiučit.

A teď již k otázce - zajímá mě, co se používá v praxi (řekněme.. profesionálně)? Je opravdu toolbox totálně zatracen? Případně jak sestavujete třeba nějaký formulář? Voláte z konstruktoru metodu, která se postará o jeho správné sestavení? Případně nějaké tipy, pokud se vydám tou zajímavější cestou?

Díky za postřehy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.230.178.–
Reklama
Reklama
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
21. 3. 2013   #2
-
0
-

Pokud chces nejaky nastroj na tvorbu GUI, zkus Scene Builder. Pokud si to chces napsat rucne, klidne muzes - v JavaFX se hodne vyuziva builder pattern takze je kod kratsi. Vyhodou JavaFX je ze se da GUI nastylovat pomoci CSS :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý