Procházení polí - Foreach – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Procházení polí - Foreach – PHP – Fórum – Programujte.comProcházení polí - Foreach – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Isogai
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 3. 2013   #1
-
0
-

Potřebuju sestavit dotaz do databáze. Pro "select" využívám metodu getRow, která v tuto chvíli vypadá takto:

  /**
   * Vytvoří dotaz SELECT
   * @param String $table: Tabulka
   * @param String $data: WHERE
   * @param String $key: Klíč, pod kterým se dotaz uloží   
   * @return void
   */
  public function getRow( $table, $data, $key )
  {
    $query = "SELECT * FROM `" . $table . "` ";
    $where = "WHERE ";
    foreach( $data as $column => $value )
    {      
      $where .= "`" . $column . "` = `" . $value . "` AND";  
    }     
    $query .= $where;
    echo $query;
    $this->queries[ $key ] = $this->activeConnection->query( $query );
  }

Jenže při procházení pole u foreach potřebuju nějak zjistit, jestli jsou v poli ještě další položky, jestli ano, vypsat "AND", jestli ne, nic nevypsat. Dá se to nějak zjistit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Reklama
Reklama
Isogai
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 3. 2013   #2
-
0
-

Tedy mám tam jednu chybu, opravím:

    foreach( $data as $column => $value )
    {      
      $where .= "`" . $column . "` = \"" . $value . "\" AND";  
    } 
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Řešení
KIIV+42
God of flame
22. 3. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

ja to vetsinou nahazel do pole po jednom a zavolal join s " and "  ... co se s tim parat ze? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Isogai
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 3. 2013   #4
-
0
-

Já blbec, join() mě vůbec nenapadl. :D Děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Foreach — založil Marty_SVK

Foreach — založil Karel

WHILE VE WHILU VE FOREACH — založil row

Cyklus foreach a while — založil Forest

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý