Faktorial ve while – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Faktorial ve while – Java – Fórum – Programujte.comFaktorial ve while – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Noneus0
Návštěvník
22. 3. 2013   #1
-
0
-

Opět zdravím

Potřeboval bych poradit s malým problémem. Nedaří se mi rozchodit faktorial přes while. Hlavně mi ale jde o to, aby to bylo s jením printem. Nějak mi to pořád nejde. Poradí někdo, prosím?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.61.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 3. 2013   #2
-
0
-

a kde mas kod?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
22. 3. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
mělo by to být asi takhle, ale opravdu nemůžu přijít na to, jak b dostat na tu správnou hodnotu. Použít b=1*2*3*4*5*6 samozřejmě nemůžu, tak nevím, jak nahodit rytmus, aby se z b stala čísla která potřebuji.

int a = 0;
        int b = 0;
        while (a < 6) {
            a += 1;
            b += 1;
           
            System.out.println(a + "!=" + b);

        }

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.18.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 3. 2013   #4
-
0
-

co dat do b=1 na zacatku a pak to jen nasobit b=b*a

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
22. 3. 2013   #5
-
0
-

#2 KIIV
mělo by to být asi takhle, ale opravdu nemůžu přijít na to, jak b dostat na tu správnou hodnotu. Použít b=1*2*3*4*5*6 samozřejmě nemůžu, tak nevím, jak nahodit rytmus, aby se z b stala čísla která potřebuji.

int a = 0;
        int b = 0;
        while (a < 6) {
            a += 1;
            b += 1;
           
            System.out.println(a + "!=" + b);

        }


#4 KIIV
No neblázni. Já nad tím včera večer strávil takovou dobu a zkoušel všemožné kombinace. Funguje to, ale když to zkouším přepočítat, tak to je přece nesmysl, ne? Protože pokaždé, když b = b*a, tak by se vlastně mělo a pokaždé násobit 1x, nebo mi něco uniká? Samozřejmě b += 1 jde pryč

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.18.–
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 3. 2013   #6
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

tak  a mas na zacatku 0 ... ale protoze k nemu pricitas jedna pred tim nez bys nasobil to b, tak tam mas  1, 2 ... 5   (pro <6)   a pokud bys mel v b=0 tak  b*cokoliv = 0 ...

nicmene je tam 1 .. a pokazdy kdyz provedes vynasobeni, tak to b prepises novou hodnotou

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
22. 3. 2013   #7
-
0
-

#6 KIIV
Díky moc 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Faktorial — založil Tom@sQo

Faktorial — založil Snake

Faktoriál (výpis 1*2*3....) — založil Killbertos

Faktorial - IF funguje, WHILE ne — založil Petr Hájek

Faktorial - IF funguje, WHILE ne — založil Petr Hájek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý