Zobrazení čísel ve velkém rozsahu – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zobrazení čísel ve velkém rozsahu – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comZobrazení čísel ve velkém rozsahu – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Becal
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda-li by mi někdo nemohl poradit se zobrazením float čísel ve velkém rozsahu na LCD displeji.
Čísla se mi pohybují v rozsahu od nuly do 218 776.16. Potřeboval bych na displeji zobrazovat např. 16.02e3.
Nějaký nápad, jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.95.–
Reklama
Reklama
remmidemmi0
Super člen
23. 3. 2013   #2
-
0
-

a v čem je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.20.–
hlucheucho+10
Posthunter
24. 3. 2013   #3
-
0
-

pokud to děláš v c, stačí float numero zformátovat funkcí sprintf a výsledný řetězec vyspat na LCD

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Becal
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
25. 3. 2013   #4
-
0
-

Děkuji za radu, takto se mi to skutečně nakonec podařilo vyřešit. Netušil jsem, že to bude tak jednoduché.
Ale delší dobu se mi na LCD displeji zobrazoval pouze otazník. Když jsem zkoušel přes sprintf zformátovat integer, tak to pracovalo normálně. Nakonec jsem zjistil, že se musí v Atmel Studiu 6 v Properties->Toolchain->AVR/GNU Linker->General zaškrtnout "Use vprintf library(-WI,-u,-vfprintf)". Teď, když jsem problém vyřešil, ještě bych mu rád porozuměl.:) Nevíte někdo, čím to mohlo být? Resp. proč byly problémy se zobrazením jen floatové hodnoty?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.100.–
hlucheucho+10
Posthunter
26. 3. 2013   #5
-
0
-

Pohledej na stránkách Atmelu, vysvětlení jsem viděl mezi Application Notes.. tuším. V podstatě když nezaškrtneš tu volbu, nepodporuje float point. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý