Jak počítat impulsy na RX drátu USB rozhraní – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak počítat impulsy na RX drátu USB rozhraní – .NET – Fórum – Programujte.comJak počítat impulsy na RX drátu USB rozhraní – .NET – Fórum – Programujte.com

VladislavK0
Super člen
23. 3. 2013   #1
-
0
-

Ahoj

Potřeboval bych pouze počítat impulsy přicházející do PC. Bez problému bych to uměl na komponentě SeriovyPort některý z těch DTR, RTS atd. Ale protože noteboky již nemívají konektor RS232 tak bych to chtěl udělat přes pojmenovany USB konektor.

NECHCI POUŽÍT RS232 do USB včetně driveru - kap by se zde nemusel ptát.

A NEVÍM jestli je tento úkol vůbec řešitelnej - pokud možno bez nutnosti instalace USB driveru.

Pro vytvoření driveru jsem našel tuto stránku http://libusbdotnet.sourceforge.net/V2/Index.html  myslím si že pomocí ní byt o šlo.

Takže otázka jak by jste to dělali Vy to za prvé a za druhé, půjde pojmenovat ta USB díra jinak "jednodušeji" než prostřednictvím výše uvedeného driveru?

Dík za každý námět.

Technicky: ty impulsu budou o frekvenci cca 30KHz se šířkou pulsu cca 15us (mikro sekunda)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.9.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
VladislavK0
Super člen
24. 3. 2013   #2
-
0
-

Přemýšlel jsem a došlo mi že přesně to co potřebuji je HW a driver pro myš.

Zejména stará kuličková myš má v sobě otáčivý terčík který přerušuje infra paprsek a tím vznikají impulsy které následně driver zpracuje pro myší ukazatel a tyto info předá myšímu subsystemu.

Takže prostřednictvím ManagementObjectSearcher jsem tento driver našel a pokusím se ho odpojit od myšího subsystemu a připojit do moji aplikace.

Problém je v tom že ani strejda google mi zatím moc neporadil.

Otázka: je to správná cesta nebo se jedná o cestu do neřešitelného bludiště?

Prostě jak by jste tento problém řešily Vy - WinApi znám dost  povrchně

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.11.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
26. 3. 2013   #3
-
0
-

Jednou jsem potřeboval něco podobného a řešil jsem to tak že jsem vykuchal starou USB klávesnici a pak pomocí keyboard hooku v C# odchytával stisk málo používaných kláves (F11, F12, atd.), aby se to nemlátilo s uživatelskou klávesnicí. Jenže tady bych viděl problém jestli půjde zvládnout frekvence 30KHz, asi těžko.

Proto bych tady použil řešení na bázi PIC, který umí USB. V PICu by byl jen jednoduchý prográmek na počítání pulsů a tento počet by se buď uchovával v PICu a s nižší frekvencí načítal do PC, nebo případně každý puls rovnou posílat do PC, pokud to bude zvládat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.201.–
VladislavK0
Super člen
26. 3. 2013   #4
-
0
-

Ja to zacal resit prave pres starou mys ale doslo k tomu co pises perou se mezi sebou dve mysi

myslim ze mam jedninej problem jak disablovat-enablova driver dle VID_xxx a pid_xxx a hlavne jak ho nasmerovat pouze do moji aplikace

Pouziti na bazi PIC - co to je muzes to nejak rozvest

diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.10.–
26. 3. 2013   #5
-
0
-

S tou myší i klávesnicí nejspíš budeš mít problém, protože se u nich nepočítá s tím že uživatel dokázal scrollovat nebo klikat rychlostí 30KHz.

Myslím že by měl jít použít PIC s integrovaným USB - např. PIC18F4550

http://www.gme.cz/…ml-p967-006/#…

Na jednu z nožiček PICu by se přivedl vstupní signál a nejlépe by se počet pulsů ukládal v PICu do proměnné (buď přetékající, nebo počítadlo přetečení, nebo nulovatelné) a pak vždy při potřebě zjistit aktuální stav počítadla by se vyslal požadavek z PC a vrátil by se aktuální stav.

Předpokládá to trochu elektroniky a naprogromování PICu (dělá se to v C).

Případně koupit něco hotového, http://www.labjack.cz/u12-usb

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý