Rozhýbání objektu - někde mám chybu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozhýbání objektu - někde mám chybu – Java – Fórum – Programujte.comRozhýbání objektu - někde mám chybu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lukec0
Duch
24. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu, mám vytvořený objekt i s kódem pro rozhýbání, vše se bez problémů přeloží ale jak se to spustí tak objekt nereaguje, předem dík za odpověď :)

class mojedelo extends JComponent {
    int Y=200;
    int X=290;
   

  public void paint(Graphics k) {
    Graphics2D g2 = (Graphics2D) k;
    Image img1 = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("delo.png");
   g2.drawImage(img1, +Y, +X, this);
    g2.finalize();
  }
   public void keyPressed(KeyEvent e) {

        int key = e.getKeyCode();

        if (key == KeyEvent.VK_LEFT) {
            X=X-1;
            
        }

        if (key == KeyEvent.VK_RIGHT) {
            X=X+1;
            
        }
      
    }

    public void keyReleased(KeyEvent e) {
        int key = e.getKeyCode();

        if (key == KeyEvent.VK_LEFT) {
   
        }

        if (key == KeyEvent.VK_RIGHT) {
        
        }

    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Naprostý začátečník
Reklama
Reklama
Redix
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
24. 3. 2013   #2
-
0
-

public void paint(Graphics k) {
    Graphics2D g2 = (Graphics2D) k;
    Image img1 = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("delo.png");
   g2.drawImage(img1, +Y, +X, this);
    g2.finalize();
  }

skús do toho dať :
repaint();.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
lukec0
Duch
24. 3. 2013   #3
-
0
-

to sem tam měl chlape a nepomohlo to :/  :D

Musím to vkládat špatně nebo u si s tím nevím rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Naprostý začátečník
Micho
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 3. 2013   #4
-
0
-

Objekt odvádzaš od JComponent, čo keby mu nastavíš setBounds v konštruktore a  potom pri zavolaní klávesnice zmeníš lokáciu? 

if (key == KeyEvent.VK_LEFT) {
            setLocation(getX() -1, getY());          
        }

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.243.–
lukec0
Duch
24. 3. 2013   #5
-
0
-

počkej, trochu tě nechápu, su opravdu začátečník ... mohl by jsi mi to vysvětlit podrobněji ? každá rada je mi dobrá, díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Naprostý začátečník
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Kde mám chybu? — založil Anonymní uživatel

Kde mám chybu? — založil tomáš polz

Kde mám chybu? — založil takinoo

Neviem de mam chybu — založil Trebor

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý