C# připojení k sql – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# připojení k sql – .NET – Fórum – Programujte.comC# připojení k sql – .NET – Fórum – Programujte.com

 

sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
27. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

přecházím od php na C# a moc se mi ten jazyk líbí i když teprve začínám. Chci si udělat menší prográmek co se bude připojovat na sql serveru. To co jsem si myslel, že bude hračka se stal problém.

Víte prosím někdo kde je problém? Tento kod jsem si stáhnul jen pro ukázku toho připojení. Vše mám dobře vypsáno a stejně mi to hlásí, že se nelze připojit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
27. 3. 2013   #2
-
0
-

#1 sitemap
Bez kódu se těžko hledá chyba, ale v první řadě si ověř, že server umožňuje připojení z venku. Pokud se chceš připojit na webhosting, tak tam je často připojení k sql omezeno na localhost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
27. 3. 2013   #3
-
0
-

 Nějak se mi tam nezobrazuje kod, tak vypisuji ještě jednou.

using System;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.SqlClient; 

namespace WindowsFormsApplication4
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string connetionString = null;
            SqlConnection cnn;
            connetionString = "Data Source=sql.endora.cz;Initial Catalog=Název DB;User ID=Prihlasovaci jmeno;Password=heslo123";
            cnn = new SqlConnection(connetionString);
            try
            {
                cnn.Open();
                MessageBox.Show ("Jste úspěšně připojen(a) k databázi.");
                cnn.Close();
            }
            catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show("Nelze se připojit k databázi. Omlouváme se.");
            }
        }
    }
}

Děkuji všem za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
27. 3. 2013   #4
-
0
-

No, pro začátek zkus změnit blok catch takto   :

catch (Exception ex)
   {
    MessageBox.Show("Nelze se připojit k databázi. Omlouváme se.\nDůvod:\n" + ex.Message);
   }

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.201.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
27. 3. 2013   #5
-
0
-

Máte prosím radu, který freehosting není blokován? Bohužel to musí být databáze na serveru a ne na pc. Pro vytváření musím zároveň i testovat funkčnost. Dělám to pro svou přítelkyni a zároveň pro sebe. Můžu to obejít tím, že použiju jádro IE a defakto to bude jen jako miniprohlížeč. Když se do něčeho dám, tak jedu na 100% a proto když jsem to udělal v jádru IE, tak jsem stále nebyl spokojený. Ano většina lidí by to ani nepostřehla, že to není plně v C# a na funkčnosti to vliv nemá, ale nechci se spoléhat na jádro mého nejméně oblíbeného prohlížeče. Navíc je to příjemná výzva, které nikdy neříkám ne. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
27. 3. 2013   #6
-
0
-

Hláška:

Při vytváření připojení k serveru SQL došlo k chybě související se sítí nebo s instancí. Server nebyl nalezen nebo nebyl přístupný. Ověřte, zda je název instance správný a zda je server SQL nakonfigurován, aby povoloval vzdálená připojení. (provider: Zprostředkovatel pojmenovaných kanálů, error: 40 - Nelze otevřít připojení k serveru SQL).

Tak se mi zdá, že mě asi endora posílá slušně do prd.... Nevíte někdo o freehostingu, který to podporuje? Jde mi jen o vývoj. Potom by jsem si server samozřejmě zaplatil. Původně jsem si myslel, že by jsem to otestoval na již vzniklé db na endoře a potom by jsem si zároveň ten hosting platil aby neřekli, že jim jen kradu trafic a oni nemají žádný přínos.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
27. 3. 2013   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.201.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
27. 3. 2013   #8
-
0
-

Na jednu IP adresu? Ten program by sem chtěl poskytovat dál a platit endoře aby jsem si sním hrál doma sám je dost hloupé :-)

To si rovnou můžu vytvořit sql na localu :-)

Nebo jsem to pochopil špatně? Víte, jedná se o program ve kterém přítelkyně bude poskytovat online poradenství. Ona ze svého počítače by odesílala do DB informace a uživatelé by to četli na svém pc. Pokud je to tak jak jsem pochopil, tak endory program plus je dobrý jen na testování. Nechci aby to znělo nevděčně, ale nevíte kde jinde by to šlo a pokud možno na freehostingu jen po dobu testování. Jakmile by se to spustilo, tak by to samozřejmě chtělo stabilní (placený) server. Platbám se nebráním jen po dobu vývoje by bylo dobrý aby sem to měl zdarma, ale když by to nešlo jinak, tak klidně i během vývoje by sem to zaplatil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
velurex0
Stálý člen
27. 3. 2013   #9
-
0
-

"To si rovnou můžu vytvořit sql na localu :-)"

Ale přesně tak se to dělá. :) Dokud vyvíjíš, používáš lokální databázi a až máš hotovo, otestováno a program jde zákazníkům, zaplatíš si hosting s příslušnými parametry.

Lepší řešení než přistupovat přímo k databázi je využití webových služeb (WCF). Je to čistější (neposíláš internetem nešifrovaný připojovací řetězec) a zároveň tím obejdeš omezení hostingu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.210.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
27. 3. 2013   #10
-
0
-

aha, tak to moc děkuju za váš čas. Tuhle doménu si dávám mezi oblíbené. Omluvte mne, že sem kladl hloupé otázky, ale každý někdy začíná. Moc jste mi pomohl. Jsem úplně na začátku a naučit se C# byl můj sen. Když přítelkyně řekla, že by chtěla něco vytvořit, tak to byla výzva. Už jsem o něco moudřejší a ted už vím, že po dobu vývoje testovat na localu a potom tedy přejít tvrdě na server. Viděl jsem hodně ukázek třeba i na youtube jak to dělají na localu, ale myslel jsem, že to je spíš pro software dělaný pro učel vlastní databáze jako je třeba program pro domácí evidenci dvd a podobně. Nenapadlo mně to použít pro účel testu a pak to prekopat jen na server.

Děkuji moc za Váš čas i rady. I když to budoucím čtenářům a možná ani Vám nepřijde, tak jste mi hodně pomohl

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
velurex0
Stálý člen
27. 3. 2013   #11
-
0
-

Tak abys na začátku chytil nějaké vhodné návyky, dej si ten připojovací řetězec do konfiguračního souboru (app.config / web.config) - bude na jediném místě a až budeš měnit databázi nebudeš muset dohledávat kde všude v kodu to máš a bez kompilace snadno vyměníš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.210.–
JardaJirava0
Stálý člen
27. 3. 2013   #12
-
0
-

Ahoj,

jak již tady někdo říkal trochu zaobaleně, připojovat se přímo na SQL databázi z klientské aplikace (navíc distribuované) není vhodné. Čekají tě různá úskalí, jako blokované porty, proxy atd., které ti zabrání se k té databázi připojit.

V tomto případě bych volil udělat si webové služby, ať už pomocí WCF nebo třeba ServiceStack a až na ně se z tvé klientské aplikace napojit.

Na serveru, tam kde budeš hostovat tu WCF službu, se pak budeš muset připojit na databázi, která nejspíše bude běžet na stejném stroji a tak použiješ současný kód.

Na klientovi se potom připojíš na endpoint té WCF služby, který bude běžet na IISku a dostupný přes port 80 (případně 443 pro zabezpečené připojení) a tak snadněji dostupný.

Vývoj obou částí pak samozřejmě zvládneš na svém lokálním PC.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
27. 3. 2013   #13
-
0
-

Já se na to vyprdnu. Nechám to u jádra IE. Je to všechno moc komplikovaný a přijde mi, že pomocí jádra IE to bude i lepší. V C# vytvořím jen okno s odkazy a další necham na html + php. Chtěl jsem si splnit sen a zároveň udělat přítelkyni radost, ale ona bude ráda i za to co už mám a svůj sen si můžu odložit nebo zrušit. Věděl jsem, že to nebude sranda, ale upřímně mám jen zamotanou hlavu a nechutenství. Já s C# začal před 3 dny a vše je pro mě nové a docela i komplikované. Návody, které jsem chtěl použít jako odrazovej můstek nefungují nebo to dělám špatně zase já :-(

http://www.youtube.com/all_comments?v=h8Rcd_h-juQ

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
velurex0
Stálý člen
28. 3. 2013   #14
-
0
-

Byl bys první na světě kdo se naučil C# za 3 dny. Nevzdávej to! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.210.–
JardaJirava0
Stálý člen
28. 3. 2013   #15
-
0
-

Ahoj,

netuším, co přesně myslíš, že to necháš u jádra IE. Pro zobrazování HTML můžeš použít jakýkoliv dostupný browser.

Pokud správně rozumím tomu, pro jaký účel chceš aplikaci vytvořit, tak bude vhodnější mít otázky dostupné právě skrz browser. Člověk, který bude odpovídat, pak může použít "tlustého" klienta a připojit se přímo do DB, u něj budeš mít nejspíše větší kontrolu nad tím, jaké připojení používá. Na druhou stranu, sehnat dobrý hosting, který ti dovolí vzdálené připojení nemusí být snadné. Většinou se hosteři brání toto zpřístupňovat, protože s SQL kem neumí.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
29. 3. 2013   #16
-
0
-

Jde mi o to, že má přítelkyně umí něco co málo lidí na světě. Zní to hloupě, ale je to tak. Navrhnul jsem jí, že udělám program ve kterém bude moci udělat online poradenství. Jde o to, že by něco napsala a chci docílit toho aby to viděl každý uživatel v programu.

Něco jako chat z jedné strany. Pokud by měl někdo zájem, tak pošlu rád můj malej koncept. w e b co d e r p a g e s (ZaViN) g m a i l .c o m

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
2. 4. 2013   #17
-
0
-

Ahoj,

ještě mě tak napadlo podle popisu, zda by nebylo vhodnější použít nějaký CMS (blog) systém. Pravda, pak asi neuspokojíš svojí touhu se něco naučit, na druhou stranu, přítelkyně bude mít systém, který ji umožní publikovat a odpovídat na otázky.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Daniel
~ Anonymní uživatel
74 příspěvků
1. 5. 2013   #18
-
0
-

#13 sitemap
Mohl bys prosímtě popsat  jak to uděláš přes to IE? já neumím ani tohle a dosela rád bych se to naučil.

Díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.211.–
Calvary0
Newbie
3. 5. 2013   #19
-
0
-

Ahoj,

když to tak čtu, tak musím přemýšlet nad tím, co píšeš. Začnu tím C#, rozhodně bych si koupil knihu, nějakou opravdu dobrou a začal se šrotit. Na netu je milión návodů a z toho 95% jsou úplně na nic. Když si koupíš knihu od známého autora, tak tě to bude bavit, protože to bude fungovat. Třeba kniha Visual C# od Sharpa(jak hezké jméno, že:) je třeba dobrá. Je tam vysvětleno vše od úplných začátků. Člověk se učí programovat celý život, to není tak, že za rok umíš vše, ne ne. A k tomu snu. Jak velký sen to je, když ho chceš zrušit po 3 dnech? Za sny se má bojovat, né před nima utíkat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý