Koupě relé-parametry? – Analogová technika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Koupě relé-parametry? – Analogová technika – Fórum – Programujte.comKoupě relé-parametry? – Analogová technika – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
27. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych koupit relé a nevím co všechno za parametry potřebuji vědět při koupi. Chtěl bych spínat 5V takže asi koupit 6V relé.Těch 5V ho sepne ne?

Co dál potřebuji vědět? D

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.148.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
27. 3. 2013   #2
-
0
-

napětí cívky (ovládací napětí), proud kontaktů, počet kontaktů, napětí v řízeném obvodu

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
27. 3. 2013   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.148.–
KIIV+42
God of flame
27. 3. 2013   #4
-
0
-

pokud chces prepinat pulsem tak to bude chtit bistabilni rele.. (dve civky jedna na zapnuti a druha na vypnuti) ...  napeti kontaktu tam je jasny z obrazku, minimalni proudy taky 

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.42.11.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
27. 3. 2013   #5
-
0
-

bistabilní relé jsou i s jednou cívkou. Problém bude ho sehnat, snad zkusit farnell.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
28. 3. 2013   #6
-
0
-

Tak oprava ještě prosím: Nebude se přepínat pulsem. Napětí 5V může být trvalé...Prostě jen v nesepnutém stavu aby byl jeden stav a při přiložení 5V relé přeplo do druhého stavu, než by bylo napětí opět odpojen. Takže tím pádem nepootřebuju bistabilní? A stále tedy nevím jaké parametry mám v obchodě říct   
Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.155.–
hlucheucho+10
Posthunter
28. 3. 2013   #7
-
0
-

cívka 5V, přepínací kontakt stačí 10A, stačí 125V. Je těch 40V střídavých?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
28. 3. 2013   #8
-
0
-

Všechno jsou stejnosměrné veličiny. Zdrojem těch 40V (maximálně) bude solární panel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.155.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
31. 3. 2013   #9
-
0
-

Prosím, tedy jaký závěr bych si z toho měl tedy pobrat když jsem naznačil kde to chci aplikovat. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.208.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #10
-
0
-

Prosím, dneska bych chtěl zajít koupit to relé.Mohl by mi někdo prosím napsat parametry které mám požadovat? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
hlucheucho+10
Posthunter
3. 4. 2013   #11
-
0
-

máš to o 3 příspěvky výš.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #12
-
0
-

Takže cívka relé:5V,Přepeínací kontakt 10A (to jsou ty mé 4A v obvodu chápu-li to správně?) a 125V je napětí přepínacího kontaktu nebo čeho? Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #13
-
0
-

hlavne 125V stejnosmernych...  na stridavine to zvlada vyssi napeti i proudy kvuli snadnejsimu zhaseni oblouku... u stejnosmerneho, jak se zapali, tak hori dokud neni vzdalenost mezi kontakty dostatecna

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
hlucheucho+10
Posthunter
3. 4. 2013   #15
-
0
-

První s kontaktem 3A nevyhovuje vůbec, druhé s kontaktem 5A pravděpodobně také ne.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #16
-
0
-

ani jedno neni vyhovujici... ty DC vlastnosti sou videt jen na fotkach... obe sou jen do 30V a 5A DC (a prvni jen 3A)

AC (alternating current - alias stridavy proud) je do 125

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
3. 4. 2013   #17
-
0
-

Díval jsem se na RM83, kontakt je sice 16A, ale při DC 40V zvládne asi 2A. To bude na malý stykač.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
3. 4. 2013   #18
-
0
-

#16 KIIV
ty fotky neber vážně, bývá to jen ilustrační.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #19
-
0
-

no ty parametry pod tim vypadaj ilustracne tez...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #20
-
0
-

Tak teď jsem dost zmaten. Všechno mám DC. Panel má zkratový proud 3,74A takže víc by mi tam nikdy téct nemělo.

Takže proč nepoužít tenhle http://www.gme.cz/rele-s-dc-civkou/releftr-f3aa005e-p634-638/ .
Také mi není jasný rozdíl mezi tím spínací a přepínací kontakt. Pro mé použití spínací?

Docela tedˇ nevím   ...Nějaký konkrétní odkaz na vyhovující rele?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
hlucheucho+10
Posthunter
3. 4. 2013   #21
-
0
-

je to problém, ani Farnell nic vhodného nemá. Zřejmě bude nutné použít stykač, ten bude mít větší napětí cívky a pomocné relé aby to šlo ovládat z 5V. Nebo zkusit SSR, ty jsou o hodně dražší.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #22
-
0
-

spinaci = kdyz pritahne civka, tak sepne... nema zadny rozepnuti...

prepinaci = kdyz pritahne civka, tak jeden kontakt se rozepne a prepne se to na druhej... (vuci tretimu)

5A/30V DC  -  a ty chces 40V 4A .... muze to zvladnout ale taky nemusi... pripadne se jen vyrazne rychleji odpali kontakty a budes kupovat dalsi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #23
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
3. 4. 2013   #24
-
0
-

Problém je, že u stejnosměrného proudu je zatížitelnost kontaktů výrazně menší. Např. u  RM83 je 16A/250V AC odporová zátěž, ale při stejnosměrném proudu o napětí 40V je to jen 2A.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #25
-
0
-

No jako ten panel má běžně jen 24V...těch 40 je jen v případě porcuhy takže by to mělo zvládat. 

Normální hodnoty v tom obvodu budou 24V a něco málo okolo 3A...Pouze při případě zkratu přes 40V a 3,74A.

Takže pro mě je přepínací chápu to správně. Spínací je prostě lajcky řečeno do vzduchu kontakt a při přitáhnutí cívky sepnuto...? Já potřebuju jeden kontakt připojen a při přitáhnutí cívky sepnuto druhý kontakt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
hlucheucho+10
Posthunter
3. 4. 2013   #26
-
0
-

Napadá mne použít 2 MOS tranzistory, ty se spínáním DC nemají problém, např IRF5210. Nevýhoda je, že potřebují asi 12V Ugs pro ovládání spojen s uzlem na +40V. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #27
-
0
-

Prosím o použití co nejjedondušího řešení! :)..Nejsem profík a už tak se mí zdá to všechno s tím relé dost složité 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #28
-
0
-

to si najmi nekoho, kdo ti to udela... kazdopadne jak zminuje hu, u mosfetu odpadaji kontakty, a jejich uhlavni nepritel elektricky oblouk....

jen se musi uhlidat rychlost zapnuti a vypnuti, aby tam pak nevznikaly spickove vysoky ztratovy vykony ... nebo to dobre chladit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #29
-
0
-

Takže to nelze jednouše prostě udělat? Jsem chtěl je vlastně elektornickej spínač nic víc...To nejde udělat jednoduše přes relé. Žádný informace přes to nechci přenášet nic ji s tim chci připnout obyčejnou odporovou zátěž. To je všechno tak složité? Já to nechápu  

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #30
-
0
-

slozity to neni pokud nakoupis hromadu relatek co nevyhovujou a budes je vymenovat kazdych n rozepnuti co se upecou kontakty... (nebo specou)

kazdopadne jedno to 6V na 45A 15VDC sem ti tu poslal... jen to bude chtit drzet nekde v suchu nebo dobry krabicce

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
3. 4. 2013   #31
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.153.–
KIIV+42
God of flame
3. 4. 2013   #32
-
0
-

melo by to v pohode sepnout i na tech 5V ... ale stejne rele musis ridit tranzistorem ... potrebuje asi 200mA

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Koupě notebooku — založil JumBo

Koupě notebooku — založil JumBo

Koupě PDA — založil Tase

Koupe T420 — založil TuTi_fruTi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý